Pavel Petřikov

Pavel Petřikov

Judista Petřikov dostal šanci představit se na Turnaji mistrů v Baku

  • 0
Kvůli takové příležitosti hradecký judista Pavel Petřikov neváhal výrazně změnit svůj program. Přestože měl dnes vyrazit na soustředění do rakouského Mittersillu, kde chtěl pokračovat v přípravě na novou sezonu, odletěl na jeden z nejprestižnějších turnajů, kterého se judista může zúčastnit.

V sobotu se totiž představí v ázerbájdžánském Baku na Turnaji mistrů. Judistická obdoba závěru tenisové sezony do Baku přivede v každé hmotnostní kategorii šestnáct nejlepších borců současného světového žebříčku.

Na borce hradeckého klubu PSK Judo se dostalo i přesto, že v nejlehčí váze do 60 kilogramů nyní figuruje na sedmnáctém místě. "Někdo přede mnou odřekl účast, takže se dostalo i na mě. Beru to jako velké ocenění," uvedl hradecký judista.

S účastí v Baku nepočítal, že by měl startovat, se dozvěděl zhruba před deseti dny. "Po návratu z měsíčního soustředění v Japonsku v polovině prosince jsem od té doby na sobě prakticky neměl kimono. Rychle jsme museli uzpůsobit trénink a co nejlépe se připravit. Hodně mi v tom pomohli kluci z hradeckého klubu i z Nového Bydžova," sděloval Petřikov.

Jak se mu na poslední chvíli podařilo připravit, ukáže se v sobotu, kdy přijde na řadu jeho kategorie. Šestnáct borců se utká klasickým vyřazovacím způsobem bez možnosti opravy.

"Čtyři nejvýše postavení budou nasazeni,my ostatní k nim nalosováni," vysvětluje hradecký judista. Turnaj mistrů si vyzkoušel už loni. Tehdy v Abú Zabí prohrál v prvním kole. "To jsem byl hodně naštvaný, protože jsem o výhru přišel dvě vteřiny před koncem," uvedl.

Tím přišel i o slušný počet bodů do světového žebříčku, důležitý s ohledem na probíhající kvalifikaci na olympiádu do Londýna. Za každý vyhraný zápas jich však v Baku může získat dost.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž