Novozélandský rozhodčí Bryce Lawrence se po utkání zdraví s Jihoafričanem

Novozélandský rozhodčí Bryce Lawrence se po utkání zdraví s Jihoafričanem Victorem Matfieldem. | foto: AP

Jihoafrickým fanouškům pomsta nevyšla, sudího si spletli se jmenovcem

  • 7
Fanouškům ragbistů Jihoafrické republiky nevyšla pomsta rozhodčímu Brycemu Lawrenceovi, který podle nich zavinil porážku s Austrálií ve čtvrtfinále mistrovství světa. Novozélandskému sudímu proto volají v nočních hodinách domů. Jenže potíž je v tom, že si rozhodčího spletli se stejnojmenným mužem.

"Telefon mi zvoní prakticky neustále," řekl listu New Zealand Herald sudího jmenovec, který už celou záležitost nahlásil policii. Požádal také telekomunikační společnost, aby jeho telefonní číslo odstranila z internetových stránek, na které je umístili rozlícení fanoušci. "Víc dělat nemůžu, to je prostě život," uvedl.

Něco podobného se nedávno stalo i v Itálii, kde si fanoušci fotbalistů Interu Milán chtěli po prohře 0:3 s Neapolí vylít zlost na rozhodčím Gianlukovi Rocchim. Spletli si ho však s čtyřiačtyřicetiletým nezaměstnaným mužem, který také žije ve Florencii.

"Není to poprvé. Už jsem se naučil sledovat výkony tohohle rozhodčího, abych se připravil na výhrůžné telefonáty," řekl deníku Il Tirreno Rocchi. "Doufám, že odteď už bude pískat dobře, protože slyšet v telefonu, jak vám někdo vyhrožuje smrtí, není nic příjemného," dodal.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž