JAK SI VEDLI ČEŠI

V Tampě ještě Milan Hejduk za Colorado nebodoval, ale o den později dal Floridě gól, přidal asistenci a vrátil se do elitní dvacítky v bodování.
V Tampě ještě Milan Hejduk za Colorado nebodoval, ale o den později dal Floridě gól, přidal asistenci a vrátil se do elitní dvacítky v bodování. Jinak se konec týdne českým hokejistům v NHL nijak zvlášť nevydařil.

ŠTEFAN SKÓROVAL

První gól v sezoně dal konečně nadaný centr Patrik Štefan z Atlanty. Jednička loňského draftu se trefila stejně jako Hejduk proti Floridě, což asi nepotěšilo jejího asistenta Slavomíra Lenera.

PATERA PŘIHRÁVÁ

Čtyři asistence ve dvou zápasech IHL si připsal útočník Pavel Patera. Body za Cleveland sbírá pravidelně, ovšem gólů nemá mnoho. Po šestadvaceti zápasech má ve statistikách pouze dva, přihrávek osmnáct. Na povolání do týmu Minnesota Wild v NHL to zatím nestačilo.

HAVLÁT JE ZDRÁV

Mladý forvard Martin Havlát vykurýroval zranění ramene a tento týden se vrátí do sestavy Ottawa Senators. Uzdravil se též Havlátův spoluhráč, obránce Karel Rachůnek.

POMSTA HAŠKOVI

Pět gólů nasypali New York Rangers brankáři Dominiku Haškovi z Buffala. Ten se na ně obvykle vytáhne, ale v pátek v noci pustil pět ze sedmadvaceti ran.

PROSPAL SE TRÁPÍ

Už čtyřiatřicet zápasů bez branky se centr Václav Prospal souží v NHL. Kouč Martin ho však přes média pochválil za zlepšenou práci v defenzivě. Prospal uvítá návrat krajana Havláta. Před jeho zraněním si náramně rozuměli.

JÁGR BEZ BODU

Týdnem se statistikou 0+0 se v týmu Pittsburgh Penguins proklopýtal útočník Jaromír Jágr. V posledních devíti utkáních získal chabé čtyři body (1+3).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž