Interliga boxu bude bez české účasti

Brno, Ústí nad Labem - Kvůli mizerným výkonům slovenských a maďarských rozhodčích boxeři Gaži Brno s okamžitou platnistí končí v nadnárodní klubové soutěži Interlize. Hned po sezoně je bude následovat také druhý český tým SKP Sever Ústí nad Labem. "Naše stížnost na rozhodování nebyla vyřízena v náš prospěch a celé jednání neproběhlo podle pravidel soutěžního řádu interligy. Nemíním jen tak vyhazovat peníze a vysvětlovat borcům, proč se připravovali zbytečně," zdůvodnil své rozhodnutí majitel brněnského klubu Ladislav Gaži.

Vedení boxerského klubu v Ústí nad Labem se rozhodlo letošní soutěž dokončit. Už dříve si však na špatné výkony sudích opakovaně stěžovalo.

"Čeká nás už pouze poslední zápas v domácím prostředí se Žilinou, ve kterém bychom se chtěli důstojně rozloučit s našimi diváky. A za předpokladu, že by Dubnica porazila Vasas Budapešť, máme ještě naději na zisk titulu interligového mistra," uvedl ústecký manažer a šéftrenér české reprezentace Svatopluk Žáček.
 
V příštím roce bude vrcholnou soutěží pro české kluby extraliga, druhou nejvyšší první liga. "Chceme zachovat dvoustupňový model soutěží. Jak bude vypadat extraliga a kolik bude mít účastníků, rozhodnou samotné kluby do poloviny května," poznamenal Žáček. "Před časem podobný model fungoval," připomněl Gaži.

Jednou z variant je extraliga se čtyřmi nejlepšími českými kluby a její účastníci by se spolu střetli vícekolově.

Druhý model počítá s extraligou o šesti českých a šesti moravských klubech a nejlepší dva týmy v každé skupině by systémem play-off bojovaly o mistra. "Interliga měla slušnou úroveň, ale za současné situace v ní setrvat nechceme," dodal ústecký manažer.


 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž