In-line hokejisté porazili Kanadu a hrají o zlato

  • 11
Písek - Česká reprezentace v in-line hokeji postoupila do finále mistrovství světa, ve kterém změří síly s týmem USA. Rozhodla o tom překvapivě hladká výhra nad Kanadou, která byla v semifinále považována za mírného favorita. Jenže národní tým, podporovaný zhruba pátnácti stovkami diváků, kteří vytvořili vynikající atmosféru, od začátku na ploše kraloval, a i když v páté minutě Kanada srovnala na 1:1, nedal ji tentokrát šanci. Hattrickem se blýskl Martin Vozdecký.Dále čtěte: Eiselt: Do semifinále jsme dali všechno

První Vozdeckého gól viděla slušně zaplněná písecká hala už ve třetí minutě. Vsetínský útočník si vyměnil puk s Eiseltem a prostřelil gólmana Leggata. Češi jakoby proti Kanadě na hřišti létali, působili svěžím dojmem a soupeře od začátku jasně
přehrávali.

"Poté, co jsme se štěstím porazili ve čtvrtfinále Italy, spadla z hráčů svázanost," říkal trenér reprezentace Luděk Stehlík.

"Kanada navíc nebyla tak dobře rozehraná jako my, oni tady v Písku absolvovali jen dva těžké zápasy. A proto do zápasu vstoupila v pomalejším tempu, což se jí vymstilo."

Soupeř stačil v utkání kontrovat jen jednou, dorážkou se prosadil hokejsita z farmářské soutěže Jamie Cooke. Jenže to na rozjeté Čechy nestačilo.

Brankář Altrichter chytal mnohem, jistěji než s Itálií a tak bylo jen otázkou času, kdy se překvapivě suverénní reprezentanti ujmou vedení. Druhý gól dal znovu Vozdecký, který spolu s Eiseltem předváděl divákům jednu krásnou akci za druhou.

Kanaďané bojovali, ale když se střelou z první prosadil v úvodu druhé půle znojemský obránce Toman, začali tušit, že tentokrát na Čechy nestačí.

"Soupeř byl lepší," přiznal kanadský kouč Richard Ropchan. "Češi tu mají velmi vyrovnaný tým, jsou rychlí a šikovní. My jsme přivezli poměrně mladé mužstvo, někteří hráči tu byli poprvé a je to pro ně dobrá zkušenost."

Pěknou kombinací před čtvrtým gólem zvedla diváky ze sedadel znovu zmiňovaná dvojice extraligových útočníků. Zbylých šest minut oba týmy přitvrdily, Kanada ale nesnížila ani v přesilovce a v hale tak naplno propukly ovace. Martin Altrichter znovu
předvedl na závěr stojku na oslavu vítězství.

"Konec už se dohrával v klidu, už jsme ani neměli obavy o výsledek," prohlásil po zápase kouč Stehlík. "USA mají silnější tým než Kanada, pokud projdou do finále, s čímž tak na devětadevadesát procent počítám, určitě to nebudeme mít tak jednoduché."

Finále Česko - USA se hraje na zimním stadionu v Písku v neděli ve 14.30.

Výsledky
Semifinále
Česká republika - Kanada 4:1
(2:1) , branky: 4., 17. a 35. Vozdecký, 24. Toman - 6. Cooke.
USA - Francie 5:4 v prodloužení

O 5. - 8. místo: Španělsko - Itálie 3:7, Německo - Švýcarsko 0:4. O 9. místo: Mexiko - Švédsko 0:6. O 11. místo: Korea - Japonsko 5:4. O 13. - 15. místo: Austrálie - Británie 4:1, Řecko - Británie 4:3.
Konečné pořadí:
13. Austrálie 2 2 0 0 8:3 4
14. Řecko    2 1 0 1 6:7 2
15. Británie 2 0 0 2 4:8 0

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž