Momentka z české baseballové extraligy.

Momentka z české baseballové extraligy. | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Hrůza a děs, komentoval start sezony trenér ostravských baseballistů

  • 0
Dvěma zápasy se Skokany Olomouc vstoupili o víkendu do nového ročníku extraligy baseballisté Arrows Ostrava. A po prohře 10:23 a vítězství 5:2 nebyl trenér ostravského družstva Aleš Navrátil vůbec spokojený.

"Hrůza a děs," povídal kouč ostravských baseballistů po prvním hracím víkendu sezony. "V tom prvním zápase jsme se vůbec nedostali do tlaku, Olomouc předváděla přesně to, co jsme chtěli hrát my," líčil Navrátil, který si musel vystačit jen se třemi nadhazovači.

"A z toho byl jeden nemocný, takže se nedalo moc střídat. Marko Vykoukal neházel to, co by měl. Čeká nás ještě hodně práce s mladými." Zato ve druhém duelu se už mohli ostravští baseballisté o výkon svého nadhazovače opřít. "Jirka Gál házel skvěle, nepustil Skokany k ničemu vážnému. Vyhráli jsme zaslouženě," řekl trenér týmu Arrows.

Dalším soupeřem ostravského celku bude o víkendu obhájce mistrovského titulu - Draci Brno. "Záleží na tom, jak se zadaří nadhazovačům. Pálkařsky na tom nejsme špatně," povídal Navrátil. "Když se kluci nesesypou, mohli bychom Drakům minimálně vzdorovat."

Do příštího zápasu už půjde tým Arrows i s novou posilou - americkým nadhazovačem Shelby Robertsonem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž