Hrachová už reprezentaci nevede

Frýdlant nad Ostravicí - Donedávna byla bývalá vynikající stolní tenistka Marie Hrachová trenérkou extraligového oddílu žen SK Frýdlant nad Ostravicí a zároveň reprezentace. To už však teď není pravda. Nyní se věnuje jen klubovým povinnostem. "Dostali jsme se do názorových střetů. Prostě jsme se názorově rozešli," vysvětlovala čtyřiačtyřicetiletá Marie Hrachová.

S kým?
Se svým okolím. Je to obecné, ale já nejsem zvyklá interní věci řešit veřejně.

Takže jste v reprezentaci končila ve zlém?
To ne. Všechno jsme si vyříkali a máme čistý stůl. Nehledejte v tom senzaci.

Tak proč jste opustila pozici reprezentační trenérky?
Protože dobrých výsledků, i výsledků nad možnosti hráček, se dá dosáhnout jedině v tom případě, když je v týmu dobrá atmosféra. A ta tam nebyla. Proto jsem se rozhodla, že bude lepší odejít. K týmu přijde jiný trenér, nová krev a snad to pomůže.

Družstvo žen už příští týden odlétá do Číny na mistrovství světa družstev. Nemrzí vás ten odchod z tohoto pohledu?  Mohla jste se zase vrátit do Mekky stolního tenisu, nehledě na to že v létě budou v Číně olympijské hry.
Vím, jak to v Číně chodí, že stolní tenis pro ně bude asi hlavní olympijský sport. Ale já to beru jako uzavřenou věc.

Co by bylo pro české reprezentantky úspěchem na mistrovství světa družstev?
Domnívám se, že úspěchem bude, když se udrží v elitní skupině. Holky se totiž dostaly do nejtěžší základní skupiny, mají v ní Koreu, Japonsko, Francii, Itálii a Holandsko.

A s Frýdlantem pomýšlíte jak vysoko?
Předloni jste byli mistryněmi, loni druhé. Když holkám vydrží zdraví, chceme bojovat o titul. Sice nemáme v kádru naturalizované Číňanky jako Hodonín a Břeclav, ale o to víc trénujeme.

PAVEL GROSSMANN


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž