Utíkej! Hráč druhé havířovské řady Martin Olšanský sleduje, zda se Aleši

Utíkej! Hráč druhé havířovské řady Martin Olšanský sleduje, zda se Aleši Klodovi podaří utéct soupeři. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Ragbisté Havířova účast v baráži o národní ligu vzdali, nejsou lidi

  • 0
Ragbisté ostravského Sokola Mariánské Hory si výhrou nad Olomoucí 29:17 v posledním kole moravské skupiny 1. ligy zajistili účast v národní lize. Ta se bude hrát příští rok na jaře.

Šanci probít se do národní ligy měl také Havířov, který si vybojoval účast v baráži třetí příčkou ve skupině. Měl se už tuto neděli utkat s třetím celkem české prvoligové skupiny Pragou Praha B.

Leč Havířovští baráž hrát nebudou... „Naši muži účast v boji o národní ligu vzdali a budou dál hrát první ligu,“ uvedl viceprezident havířovského klubu Karel Gaman.

Důvodem je podle něj hlavně nedostatek hráčů. „Mladí kluci, kteří přišli z dorostu a od kterých jsme čekali, že omladí kádr, přestali z různých důvodů hrát,“ podotkl Gaman.

Zástupci klubu se shodují, že je za tím z velké části pohodlnost mladých hráčů. „Dokud ještě byli žáky a dorostenci, tak i s různými výkyvy na přání rodičů hráli. Jakmile se však mohli rozhodnout sami, tak sportování nechali,“ povzdechl si Karel Gaman.

Tak Havířovští přišli o čtyři ragbisty. „Další čtyři odešli studovat a pracovat do Čech a do ciziny,“ dodal.

Národní liga startuje příští rok 19. března. V ní se Sokol Mariánské Hory utká s Pragou B a s prvními dvěma celky české a moravské skupiny - Tatrou Smíchov B, Přeloučí, Vyškovem B a posledním celkem extraligy Dragonem Brno.

Nejlepší dvě mužstva postoupí do extraligy s tím, že B týmy nejvyšší domácí soutěž hrát nemohou.

„Národní liga bude přechodem mezi extraligou a první ligou,“ podotkl Karel Gaman.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž