Martin Dlouhý ještě v teplickém dresu. Teď bude hrát za Bohemians

Martin Dlouhý ještě v teplickém dresu. Teď bude hrát za Bohemians | foto: Martin Adamec, MAFRA

Futsalista Dlouhý: S Bohemians chci do ligové špičky

  • 0
Během své kariéry oblékl Martin Dlouhý řadu dresů. Ale ať už to bylo ve futsalové reprezentaci, ve futsalové lize, nebo v pražském fotbalovém přeboru, všechny dresy měly jedno společné: na zádech zářila číslice 7. Ta bude zdobit triko zkušeného futsalisty i v Bohemians 1905, kam předstoupil z Teplic.

"Na sedmičku nedám dopustit. Nosím ji od malička a nikdo mi na ni nesmí ani sáhnout," směje se kapitán futsalové reprezentace.

Ten se nyní stane velkou oporou Bohemians, kteří loni hráli o záchranu. Dlouhý má ale vyšší ambice. "Jsem zvyklý hrát o čelo tabulky, tak to nebudu chtít najednou měnit. Play-off je samozřejmostí," říká.

Do prvního ostrého zápasu nastoupí přesně za týden, kdy se Bohemians střetnou se Slavií ve finále pražské části Poháru ČMFS. Až tedy bude po hale na Chodově, kde budou Bohemians hrát své domácí zápasy, pobíhat chlapík v zelenobílém dresu se sedmičkou na zádech, buďte si jisti, že je to Martin Dlouhý.

Kde však tenhle rituál vznikl, to neví ani on sám. "To vám nepovím, nevzpomínám si," vysvětluje Dlouhý.

Celý svůj futsalový život prožil v Praze. Jen loňskou sezonu si zkusil angažmá v Teplicích. "Byla to zajímavá roční zkušenost, ale teď budu zase v Praze, ulehčí mi to dojíždění," říká Dlouhý. Kromě toho bude i nadále hrát v nejvyšší pražské fotbalové soutěži za Radotín.

Dalším poznávacím znamením zkušeného hráče jsou červené kopačky. Jiné neobuje. Teď se stanou doplňkem k zelenobílému dresu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž