futsal, ilustrační foto

futsal, ilustrační foto | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Futsalisté Plzně nečekaně připravili o body mistry z Chrudimi

  • 0
V sedmi zápasech neztratili jediný bod, v uplynulých dvou kolech nasázeli soupeřům po sedmi gólech. Až futsalisté plzeňského Interobalu tuhle parádní bilanci Chrudimi narušili. V úterý večer v dohrávce 8. kola nejvyšší soutěže remizovali s úřadujícími šampiony v domácí hale na Slovanech 2:2.

„Proti Chrudimi, která nás celý zápas tlačila a měla spoustu šancí, je bod dobrý,“ pochvaloval si plzeňský brankář Lukáš Němec, jedna z velkých postav televizního utkání. Pochytal jednadvacet střel soupeře, který měl jasnou převahu. „Soustředili jsme se hlavně na obranu a hráli na brejky,“ uznal gólman.

Přesto se jako první prosadil právě Interobal. Po faulu brankáře Litviněnka na Vnuka proměnil nařízenou penaltu tvrdou ranou Holý.

„Začali jsme takticky, chtěli jsme pošetřit síly do druhé půle a pak rozhodnout. Ten gól do šatny nás ale malinko rozhodil,“ mínil hostující kapitán Lukáš Rešetár, bývalý Plzeňák, který v mládí hrával fotbal za Viktorii. „Už je to hodně let. Proti Plzni jsem hrál od té doby hodněkrát, není to už nijak speciální.“

Hned po pauze mistr vyrovnal. Po jediné chybě Němce, kterému mezi nohama proklouzla střela Felipeho z úhlu. Ve 25. minutě Chrudim skóre otočila, když osamocený Koudelka po kličce střílel do prázdné branky – 1:2. Další šance už ale Němec pochytal a Plzeň se dočkala vyrovnání. Křemen se po standardní situaci opřel do odraženého míče a pálil k tyči. V závěru Plzeň cennou remízu udržela. „Někdy je lepší, když na vás jde tolik střel, ten zápas jsem si užil,“ mínil Němec.

Interobal tak jako první v sezoně obral mistra o body. „Plzeň s námi sehrála už i lepší zápasy, ve kterých vyšla naprázdno. Teď si bod možná ani nezasloužila, ale má ho,“ konstatoval Rešetár.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž