Grand prix Ústí v boxu

Grand prix Ústí v boxu - Překvapení se zrodilo hned v prvním zápase Velké ceny Ústí v boxu: Kubánec Yordanis Uga (vlevo) prohrál v lehké váze do 60 kg na body s německým borcem Enrico Wagnerem. | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Faber i Lazok mají od klubu zastavenou činnost

Boxeři Antonín Lazok a František Faber mají od svého klubu SKP Ústí zastavenou činnost. Trest mají za to, že bez omluvy nedorazili na odvetný duel finále extraligy proti Prostějovu.

"Trest je prozatímní, pozveme je, aby to vysvětlili. Pak definitivně rozhodneme. Mohou dostat pokutu, až roční distanc od klubu, podmínečný i ostrý vyhazov," řekl Svatopluk Žáček, manažer Ústí.

Štěpán Horváth, jenž na zápas rovněž nedorazil, vyvázl bez trestu. "Na něj zatím nemůžeme. Je řádně omluven neschopenkou, byť si o tom myslím svoje."

Žáček už těsně po prohraném finále s Prostějovem naznačil, že na triu borců Faber, Lazok a Horváth v příští sezoně stavět nebude. "Máme už vytipované boxery, kteří by je mohli nahradit," tvrdí.

Včerejší trenérská rada vzala na vědomí Žáčkovu rezignaci na post šéftrenéra reprezentace, ale až do podzimní valné hromady ho pověřila vedením týmu. "Možná ani pak od reprezentace úplně neodejdu, pomůžu jí v jiné roli," plánuje Žáček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž