Experti byli nadšeni první půlí, poté zklamáni

P r a h a (mn) - Nad vynikajícím prvním poločasem Chovancova týmu se rozplývali experti při hodnocení včerejšího kvalifikačního zápasu národního mužstva fotbalistů s Estonskem. "V první půli to byl perfektní profesionální výkon," glosoval hru reprezentace Tomáš Pospíchal. Zdeněk Nehoda se přidal: "První poločas byl prostě ukázkový, nikdo nic nepodcenil a všichni v pohodě hráli, co potřebovali."

V podobných superlativech mluvili o prvních pětačtyřiceti minutách rovněž František Veselý, Ladislav Vízek a Rostislav Vojáček.
První poločas byl ukázkou, jak se má přistupovat k zápasu. Systematická nátlaková hra našich byla vzorová," poznamenal Vojáček. "Bylo znát, že se domácí hráči poučili ze sobotního utkání ve Skotsku, kde Estonci dvakrát vedli, než nejtěsnějším rozdílem prohráli."
Zato po přestávce byli odborníci dost zklamáni. "Po deseti patnácti minutách začal fotbal upadat, ale při vědomí takového náskoku je to normální," stavěl se k českým fotbalistům shovívavě Nehoda. Pospíchalovi se druhý poločas rovněž nezdál. "Jako by naši trochu polevili, jenže Estonci také vylepšili defenzivu," přemítal. "Trochu ztráta koncentrace, plynulost hry narušilo i střídání, už také chyběl důraz," vypočítal Vojáček.
Nejpřísněji se k druhé části hry postavili Veselý s Vízkem. "Nechápu, jak mohli hrát tak špatně a naivně, chtělo to ještě tak jeden dva góly," mínil Veselý. Vízkovi bylo líto diváků. "Po přestávce by nejspíš bylo lepší, kdyby se na hřiště snesla mlha, jaká hráče zahalila na Faerských ostrovech. Divákovi by to vyšlo nastejno," uzavřel Vízek.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Biatlon

MS v hokeji 2024

EURO 2024

Olympijské hry

Sportovní výsledky

Témata

Nepřehlédněte