Derby zahájí boj Chrudimi o zlatý hattrick

Chrudim, Pardubice - Chrudimští futsalisté vyrážejí do boje o uhájení mistrovského trůnu. Šampion z posledních dvou let vstupuje do play-off. A ve čtvrtfinále narazí na důvěrně známého soupeře. Čeká ho pardubický Torf. "Papírově bychom na tom měli být lépe. Rozhodně se ale bráním výrokům, že máme postup v kapse," pronesl chrudimský trenér Ota Stejskal.

"Favorit je však jasný. Z Chrudimi čiší síla, věří si. Je nažhavena na obhajobu. My můžeme jen překvapit," upozornil jeho pardubický protějšek Jiří Šťastný.

V základní části byl úspěšnější Era-Pack. Vyhrál oba vzájemné zápasy. Nejprve na palubovce soupeře 5:1 a poté doma 4:2. "Neradi bychom úspěšnou bilanci měnili," usmál se Stejskal. "Míč je ale kulatý a navíc je to derby," dodal kouč mistra. "Dá se hrát s každým," přizvukoval mu Šťastný.

Obhájce titulu si postup do elitní osmičky zajistil zcela hladce. Do play-off šel z druhého místa, když účast měl dávno jistou. Torf o ni musel bojovat do posledního kola.

"Ani jsme s postupem moc nepočítali. Prioritou byla záchrana," prohlásil Šťastný. "Úkol jsme splnili. Co přijde teď, bude jen na víc."

Do play-off tak vstupuje pardubický tým v naprostém klidu. "Poslední dva zápasy v základní části jsme odehráli velice dobře. Bylo fajn v tom pokračovat a Era-Pack potrápit," řekl Šťastný. "Kdybychom sérii dotáhli do třetího zápasu, byl by to pro nás úspěch."

Chrudim má vyšší cíle. Vždyť v každé ze tří sezon, které odehrál v nejvyšší soutěži, nechyběl na medailových příčkách.

"Zatímco Torf v závěru základní části odehrál slušné zápasy, my jsme měli do ideální formy daleko a spíše jsme čekali na play-off," upozornil Stejskal. "Ale už dostáváme do pohody, z tréninků jsem měl dobrý pocit," dodal chrudimský kouč.

Termíny utkání čtvrtfinále Chrudim - Pardubice

1. zápas: dnes od 20.00 v Chrudimi
2. zápas: 8. dubna od 20.00 v Heřmanově Městci
případný 3. zápas: 9. dubna od 17.00 v Chrudimi

Přestože se nálepce favorit brání, větší postupové naděje se dávají jeho týmu. Navíc se Era-Pack snažil na play-off posílit. Získal z druholigového Hlinska své staronové hráče Dostála a Nováka.

Toužil i po nadějném reprezentantu Rešetárovi. Plzeň bojující o postup do nejvyšší soutěže ho však neuvolnila. Nevyšly ani námluvy s Macháčkem, která má stejně jako Dittrich fotbalové povinnosti v druholigových Pardubicích.

"Ještě jednáme o dalších dvou posilách," podotkl Stejskal. "A možná by mohl nastoupit i Vladyka. Má chuť hrát. Záleží, zda mu to Jihlava povolí."

Torf řeší opačné starosti. Tým zasáhla rozsáhlá marodka. "Vypadá to tak, jako by nám play-off nemělo být souzeno," trpce se usmál Šťastný. "Není to žádná sláva."

Zranění trápí Burgeta, Semeráda, Zemka, Jeřábka a Urbance. "Uvidíme, kdo bude moci nastoupit, a vybereme ty nejzdravější," řekl Šťastný.

Čtvrtfinálová série se hraje na dvě vítězná utkání. Odstartuje dnes od 20.00 v Chrudimi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž