ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Michal Klíma, MAFRA

Chrudimský futsalista Slováček: Bušili jsme do Bohemky hlava nehlava

  • 0
Útočník chrudimského Era-Packu Matěj Slováček otevřel už v 5. minutě skóre zápasu s Bohemians 1905. "Roman Mareš to výborně prohodil na pivota, ten míč podržel a Max mi ho poté jenom přistrčil na šesti metrech a já už jsem to dával pomalu do prázdný brány," popsal gól dvaadvacetiletý Slováček.

V 15. minutě jste měl další velkou šanci. Proč to nebylo 2:0?
Roman Mareš mi dal výbornou přihrávku před bránu a pak už to byl jen souboj s brankářem Vozárem. Dostal jsem to do trochu těžší pozice na levou a trefil jsem ho do ruky. Nakonec z toho byl jen roh.

V 18. minutě hosté srovnali na 1:1 a moc nechybělo ke stavu 1:2. Vy v poločase často neprohráváte?
Pamatuji si, že jsme v poločase prohrávali 1:2 v Pardubicích s Torfem. Pak jsme to ale otočili na 10:2. Byla to pro nás nová situace, protože většinou zápasy rozhodujeme už v první půli, ale důležité je, že jsme to nakonec dokázali ve druhém poločase zlomit.

Překvapilo vás, že měli Bohemians jen sedm hráčů do pole?
Věděli jsme, že Frič s Holým mají čtyři žluté a nenastoupí. Víme i o finančních problémech, takže jsme tušili, že nepřijedou kompletní. Nakonec by pro nás bylo lepší, kdyby byli kompletní a snažili se hrát. Takhle jsme do nich museli bušit hlava nehlava.

Jak se hraje na takový „beton“?
Je to hodně nepříjemné, jenom odkopávají a snaží se nedostat gól. Zdeněk Sláma umí sám přejít přes tři hráče, takže to bylo hlavní nebezpečí dopředu. Když se člověk snaží dát gól a dostat se do šancí, tak občas zapomene na obranu.

Právě Sláma snižoval na 3:2 ...
To bylo dramatické, ale my jsme pak podrželi balon a dokonce jsme ještě stihli dát i gól na 4:2, takže úplný závěr už byl klidný.

Do konce základní části chybí čtyři kola, udržíte neporazitelnost?
Za dobu, co jsem v Era-Packu si nepamatuji čistou sezonu. Určitě je to pro nás teď nový cíl, vyhrát základní část bez ztráty bodu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž