Čeští stolní tenisté vyzvou Švédy

Hodonín - Bez největších hvězd na obou stranách změří v úterý 12. listopadu síly čeští a švédští stolní tenisté. V Hodoníně půjde o hodně. Týmy se poperou o postup do finálové skupiny superdivize Evropské ligy. Domácí mužstvo bude postrádat Petra Korbela, zatímco soupeř dorazí oslaben o Jörgena Perssona. Oba hrají japonskou exhibiční ligu.

Trenér Jiří Chudík povolal Richarda Výborného, Marka Kláska, Josefa Plachého, Martina Olejníka, Tomáše Pavelku a Marka Čiháka. V pondělí zúží nominaci na čtveřici. "A večer před utkáním asi určím tříčlennou sestavu pro zápas," rozhodl se Chudík.

Švédové jsou podle žebříčkového postavení favority. "To bezpochyby," uvedl Chudík. "Ale zkusíme je porazit. Kluci musí předvést více než v nich je. Jednoduše zahrát super. Potřebujeme i trošku štěstí, ale vyhrát se to dá," domníval se Chudík. Utkání se hraje v Kulturním domě v Hodoníně v úterý 12. listopadu od 17 hodin. Kouč Peter Sternborg se musí vedle Perssona obejít i bez zraněného Jana-Oveho Waldnera. Sestavu vytvoří zřejmě trojice Peter Karlsson, Fredrik Hakansson a Jens Lundqvist.

Češi i Švédi v předchozích zápasech skupiny porazili Řecko a Chorvatsko. Vítěz utkání úterního utkání postoupí do skupiny o 1.- 3. místo, poražený bude hrát o 4.- 6. pozici. První čtyři týmy superdivize budou přímo nasazeny do čtvrtfinále soutěže
družstev na mistrovství Evropy v Itálii roku 2003. 

Širší nominace:
ČR:
Výborný (83. žebříček ITTF), Plachý (92.), Klásek (97.), Olejník (148.), Pavelka (152.), Čihák (200.).
Švédsko: Karlsson (24.), Hakansson (26.), Lundqvist (50.), Mansson (57.), Molin (76.).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž