Čeští softbalisté porazili Botswanu v prodloužení

Christchurch - Softbalisté České republiky dokázali ve svém druhém zápase na světovém šampionátu zdolat tým Botswany 1:0 v osmé, první nastavené směně. Strůjcem výhry v jednom z klíčových zápasů ve skupině B byl nadhazovač Luboš Vrbenský, vítězný bod získal v tie-breaku Václav Svoboda.

"Byla to důležitá výhra v zápase hraném pod velkým tlakem. Vrbenský nadhazoval skvěle a proti krátké hře soupeře zahráli perfektně oba krajní vnitřní polaři Kolkus s Mertlem," chválil hráče trenér českého výběru, Novozélanďan Kevin Henderson, na internetovém serveru České softballové asociace.

"Myslím, že jsme byli lepší a výhra byla zasloužená," domníval se Henderson.

Nadhazovač Vrbenský pochválil své spoluhráče za hru v obraně. "To rozhodlo. Házelo se mi dobře," řekl stručně Vrbenský.

Od začátku kralovali utkání oba nadhazovači, Vrbenský a v africkém týmu Moyo, který se na konci utkání zranil a musel ho nahradit Sabina. Dvakrát se podařilo odpálit Markovi Čermákovi, ale body se nepodařilo získat ani při obsazených druhé a třetí metě, a proto se hrál tie-break.

Češi měli plné ruce práce ve třetí, páté a šesté směně, ale čisté konto vždy uhájili.  V nastavené osmé směně, kdy útočící strana začíná s běžcem na druhé metě, poslal kouč místo Matušky do hry Svobodu. Kryšpín sklepl míč k čáře, první metař chyboval a Svoboda skóroval.

Kryšpín byl při pokusu získat třetí metu vyautován. V dohrávce trenéři Botswany nezvolili ulívku, a tak Vrbenský dva pálkaře vyautoval sám a třetí udělala česká obrana na první metě.  V neděli se softbalisté střetnou s Velkou Británií.

Výsledky:
Skupina B: ČR - Botswana 1:0 v 8. směně, Argentina – Velká Británie 3:2, USA - Hongkong 7:0.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž