Český sportovní aerobik čeká prověrka před MS

Praha - Na nadcházející víkend je připraven závod AQUILA AEROBIC a FITNESS OPEN CUP, soutěž ve sportovním aerobiku a FISAF fitness týmech. Proběhne ve Sportovním centru UK v Praze Hostivaři a závodit budou vedle dospělých i junioři. Bude to také poslední prověrka českých reprezentantů před mistrovstvím světa seniorů v Rotterdamu (11. - 15. října).

V sobotu 30. září dopoledne budou v pěti kategoriích soutěžit junioři (fitness step, sportovní aerobik ženy, fitness funk, fitness aerobic a sportovní aerobik týmy). Začíná se v 8.45 predjudgingem a semifinále je plánováno na 11.30, po něm budou vyhlášeni finalisté pro nedělní závod.

Predjudging dospělých startuje ve 14.30, soutěží se v sedmi kategoriích (fitness step, sportovní aerobik ženy, fitness funk, sportovní aerobik muži, fitness aerobik, sportovní aerobik týmy a sportovní aerobik páry). Semifinále začíná v 17.00 a v 18.45 budou vyhlášeni finalisté.

Nedělní finálová část soutěže juniorů začne v 10.00, senioři se ve finálovém závodě představí od 15.30. Finále vysílá přímým přenosem ČT 4, záznamu plánuje ČT 2 na středu 4. října v 19.05.

Mezi dospělými budou na startu všichni medailisté z květnového mistrovství Evropy v Kyjevě, kde český aerobik dominoval. Čeští reprezentanti zde získali devět medailí, z toho čtyři zlaté. Závodní činnost po evropském šampionátu ukončil pouze bronzový tým sportovního aerobiku Krajčová, Galíková, Šulová. Sylvie Galíková pokračuje samostatně v ženské kategorii a o víkendu bude na startu.

reklama

reklama

reklama

Stejně tak fanoušci sportovního aerobiku, kteří do hostivařského Sportovního centra o víkendu zavítají, uvidí v akci evropského šampiona Pochobradského, stříbrného Jánského, mezi ženami bude na startu bronzová z kyjevského mistrovství Barešová.

Závodit budou mistři Evropy v párech Procházková se Sirotkem, mezi fitness týmy se mj. představí zlatá družstva ze stepu Aerobic Dancers Kladno a z aerobiku Holiday klub České Budějovice.

Vstupenky na víkendový závod lze sehnat prostřednictvím prodejní sítě TICKET ART (www.ticket-art.cz), telefony 222 897 333, 222 897 551, 222 897 552 a 222 897 264. Stejně tak lze vstupenky zakoupit v den konání soutěže přímo v dějišti soutěže ve Sportovním centru.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž