HAKA, ilustrační foto

HAKA, ilustrační foto | foto: Reuters

České ragbisty po roce opět prověří Nozovélanďané

  • 1
Čeští ragbisté se opět srazí s Novozélanďany. Nikoli s reprezentací All Blacks, nejpopulárnějším a nejlepším týmem planety, ale s novozélandskými vyslanci v Evropě. Hraje se v sobotu 25. června od 14.00 v Praze na hřišti Tatry Smíchov pod Strahovem.

Tým s názvem New Zealand Ambassador’s XV se v Česku představí po roce. Loňský duel skončil vítězstvím hostů o čtyři body.

Výběr New Zealand Ambassador’s XV je složený především z hráčů, kteří nastupují v evropských klubech, nikoli však z profesionálů působících v Anglii, Francii či Walesu.

„V minulém roce naši ukázali, že dokážeme být silným soupeřem těm nejlepším z ragbyového světa,“ říká Roman Rygl, prezident RC Tatra Smíchov.

Soupeř, aby si na Čechy „dodal odvahu“, před utkáním předvede tradiční bojový tanec Haka, který provází všechna mezistátní utkání All Blacks.

„Pevně doufám, že i letos se Češi nenechají zastrašit novozélandskými bojovníky a bude se hrát skvělé ragby. Pro velký úspěch jsme i navýšili kapacitu, aby se na zápas mohlo přijít podívat více fandů,“ podotkl Rygl.

Původně se na tribuny stadionu vešlo 3500 diváků, nyní je kapacita pět tisíc. Vstupenky lze koupit přímo na místě, už jsou k dispozici jen místa na stání. Cena je 300 korun, zlevněné pak 200 korun.

Předzápas od 12.30 obstará ženské ragby, mezinárodní výběr Lazy Bugs se utká s českou reprezentací v sedmičkovém ragby.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž