Boxery čeká Velká cena Ostravy

Ostrava - Souboje šesti desítek boxerů v deseti váhových kategoriích nabídne již 35. ročník Velké ceny Ostravy. Mezinárodní klání se uskuteční od 28. do 30. září v ostravské Čas Aréně. "Už teď máme potvrzenou účast Poláků, Maďarů, Chorvatů, Slováků a Němců,“ uvedl šéf organizačního výboru turnaje Jiří Želazko.

"Poprvé také přivítáme výpravy Austrálie a Irska. Teď už v podstatě jenom čekáme na potvrzení účasti od ruské výpravy.“ Příznivci boxu ale uvidí v akci rovněž většinu českých reprezentantů.

"Domluvili jsme se s reprezentačním trenérem Svatoplukem Žáčkem, že přiveze své borce už v pondělí. Až do začátku turnaje budou trénovat v Ostravě,“ řekl Želazko.

Na domácí půdě se také představí pět boxerů extraligového družstva BC Ostrava. "Do turnaje se zapojí Pavel Šebesta, Edvard Chačatrjan, Miroslav Herman, Petr Novotný a Stanislav Bártek,“ podotkl kouč BC Ostrava Jiří Kotiba.

Pětatřicátý ročník boxerské Velké ceny Ostravy přinese také několik novinek. "Tou největší je, že jsme finále přesunuli z neděle na sobotu,“ upozornil Želazko.

"V minulých letech chodilo více diváků v sobotu než v neděli. To byl hlavní důvod přesunu finále.“

Organizátoři chtějí boxerské klání zatraktivnit také tím, že po každém odboxovaném kole budou hlásit, jaký je stav. "Fanoušci se budou moci lépe orientovat,“ vysvětloval šéf organizátorů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž