Boxeři Plzně jsou v první lize zatím bez prohry

Plzeň - Boxeři Plzně v první lize válí. Deklasovali na domácí půdě další tým. Po výhře 16:0 nad týmem Děčína a Mostu v minulém kole si tentokrát poradili 14:2 s výběrem jižní Moravy. Plzeňané se tak po šesti kolech usadili na čele tabulky. V dosavadním průběhu soutěže ještě neprohráli.

Cestu k vysoké výhře jim soupeř usnadnil. Neobsadil totiž váhové kategorie do 54 a 57 kilogramů a Plzeň tak hned vedla 4:0.

„Mrzí mě, že soupeř neobsadil všechny váhy a ochudil tak diváky o pěkné boxerské duely,“ uvedl vedoucí týmu Plzně Luboš Stach.

Mezi nejzajímavější utkání patřil duel do 64 kg. Nastoupil v něm domácí ostřílený borec Josef Zahradník proti Danielu Schubertovi.

Po vlažném prvním kole Zahradník přidal ve všech směrech. Boxoval takticky, s přehledem unikal před kontraúdery soupeře. Pestrostí a rychlostí direktů a háků často soupeře zahnal do provazů, také proto byl Schubert ringovým rozhodčím dvakrát počítán. Do třetího kola Moravan již nenastoupil a Zahradník zvítězil vzdáním soupeře.

„Boxovalo se mně dobře. Dařilo se mi kombinacemi úderů jít soupeři na tělo, a tak eliminovat jeho výškovou převahu,“ prohlásil Josef Zahradník.

Klání váhy do 75 kg bylo ve znamení boje zkušenosti proti mládí. Za domácí nastoupil devatenáctiletý Ondřej Stach proti čtyřiatřicetiletému matadorovi a účastníku olympijských
her Ludovítu Plachetkovi.

Stach bojoval bez respektu, využíval rychlosti při výměnách. V prvních dvou kolech to byl on, kdo častěji a přesněji zasahoval protivníka. Od třetího kola se situace změnila a
výsledek vyrovnaného duelu byl - 2:1 na body pro Plachetku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž