Lukáš Konečný  se raduje

Lukáš Konečný se raduje z interkontinentálního titulu organizace WBO v superwelterové váze. | foto: David Neff, MF DNES

Boxer Konečný zvítězil při debutu ve střední váze k.o.

  • 7
Český profesionální boxer Lukáš Konečný má za sebou zdařilou premiéru v kategorii do 72,58 kg. V Hannoveru dnes v osmém kole knokautoval Francouze Christophe Karagoze.

Pro třicetiletého brněnského rodáka to bylo jubilejní čtyřicáté vítězství v 43. duelu mezi profesionály a dvacátá výhra k.o.

Konečný, jenž dosud boxoval v superwelterové váze do 69,8 kg, si chtěl především vyzkoušet souboj s těžším protivníkem, protože uvažuje o trvalém přestupu do vyšší váhové kategorie. Shazování hmotnosti před zápasy je pro něj totiž s přibývajícím věkem stále složitější a negativně ovlivňuje jeho výkony.

Proti Karagozovi měl dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa od začátku jasně navrch. Už v závěru prvního kola byl Francouz po tvrdém úderu pravačkou počítán. V dalším průběhu Konečný roztrhl soupeři obočí a stále ho zasypával tvrdými údery.

Postupem času se boj trochu vyrovnal. I proto, že český boxer měl potíže s nohami, jak si postěžoval po zápase. V osmém kole však člen německé stáje SES poslal Karagoze třikrát k zemi a vyhrál k.o., takže na vypsaných deset kol nedošlo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž