Box řeší potyčku diváka se sudím

  • 7
Ústí nad Labem - V závěru boxerského šlágru Prostějov - Ústí při extralize družstev napadl bodový rozhodčí Ivan Protivňák neukázněného diváka. Z úderu pěstí ho usvědčil záznam televize Nova. "Když jsem řekl, že se někteří diváci v Prostějově chovají jako zvěř, tak to jsem tu zvěř ještě urazil," řekl reprezentační šéftrenér a ústecký manažer Svatopluk Žáček.

"Můžou nadávat, ale když se na něj začali sápat, vyhodnotil to tak, že mu hrozí nebezpečí, a hájil své zdraví," dodal

Fanoušci neunesli prohru 6:12. "Prostějov postavil silný tým včetně maďarských reprezentantů Szella s Kurtuszem. Počítal s vítězstvím a upevněním vedoucího postavení v tabulce," prohlásil Žáček.

Povedl se mu špičkový tah. "Na poslední chvíli jsme zaregistrovali dva polské reprezentanty. Hrozně jsme je tím překvapili," jmenuje Talarka (75 kg) a Sadloně (81 kg). "Hlavně Talarek porazil přesvědčivě Besaljana a získal hrozně důležité body," míní Žáček.

Chválil celé družstvo. "Všechno to vlastně byly souboje reprezentantů. Ve velmi bouřlivém prostředí se kluci představili jako zkušený celek a zlomové utkání zvládli."

Pokud nyní první Ústí doma porazí 19. ledna Ostravu, získá ve finálovém play-off, kterého se zúčastní první dva celky na dva vítězné zápasy, výhodu domácího prostředí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž