Blýskli se útočníci a kapitán

T e p l i c e - Obr Koller, "drobek" Sionko a kapitán Nedvěd se stali králi sobotního utkání s Islandem.
Obr Koller, "drobek" Sionko a kapitán Nedvěd se stali králi sobotního utkání s Islandem. V hodnocení MF DNES dostali shodně osmičku. Nejvyšší známkou je desítka, nejnižší jednička.

PAVEL SRNÍČEK 7

Byl málo v akci, Islanďané se k němu téměř nedostali. Suverenitu dokázal jednou parádičkou: vyběhl z branky, kličkami se zbavil dvou protihráčů a rozehrál. Následoval bouřlivý aplaus.

MILAN FUKAL 4

Nepouštěl se dopředu, chvílemi se topil v nervozitě. Za celý zápas se nedostal do pohody.

TOMÁŠ ŘEPKA 5

Po skvělém Euru i zápasu v Bulharsku zažil špatný den. Na mokrém trávníku mu chyběl odhad, jak míč odskočí. Takhle pustil Dadasona ve 42. minutě do největší šance Islanďanů.

KAREL RADA 5

Nesporná jistota, avšak provokující přespříliš úspornou hrou. Má prostor, může vyrazit vpřed, poslat dlouhý pas, ale on přihraje nejbližšímu hráči vedle sebe. Těží z poziční hry.

ROMAN TÝCE 7

Ohromně pohyblivý. Hlavně v úvodu zápasu u něj začínala většina útočných výpadů. Vystřelil s míčem dopředu, odcentroval a zase se vrátil.

KAREL POBORSKÝ 7

Po přestávce byl ve svém živlu. Lítal po křídle, přihrával, vymýšlel. Možná nejvíc ze všech se pouštěl do skluzů, aby vybojoval míč.

RADEK BEJBL 7

Když to bylo potřeba, tak bránil. Za stavu 3:0 se rozvinul útočně. Lidé zírali, kolik chytrých přihrávek vykouzlil právě Bejbl, pověstný tím, že je jindy kazí.

PAVEL NEDVĚD 8

Byl v transu. Vyváděl, když ho Islanďané odstavovali fauly. Také ho zpočátku štvalo, že pokazil několik míčů. Ale dva nádherné góly a vybojovaná penalta ho vynesly mezi nejlépe hodnocené.

PAVEL HORVÁTH 6

Pro sobotní podvečer dvorní nahrávač Kollera, sekundoval mu u obou gólů. Horváth, mistr levačky, to jednou dokonce zvládl svou slabší nohou. Ostatní záložníci ale byli lepší než on.

LIBOR SIONKO 8

Tohle se trenérovi povedlo, znamenitě oživil útok. Čiperný, věčně v pohybu, nedá soupeři vydechnout a projíždí mezi obránci jako Tomba slalomovou trať. Ani krapet nervozity, že hraje teprve podruhé v reprezentaci. Kdyby jeho efektní volej ve 3. minutě skončil v síti, tak mohl splnit roli i jako střelec.

JAN KOLLER 8

I z obtížných pozicí vstřelil dva góly. Dvoumetrový obr se vyrovnal s těžkým terénem. Haněn může být jen za pokaženou penaltu.

Látal, Lokvenc, Rosický

Nebyli hodnoceni, protože hráli krátce.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž