Draci Brno v akci

Draci Brno v akci | foto: Radim Strachoň, MAFRA

Brněnští Draci zdolali Tempo a obhájili titul v baseballové extralize

  • 1
Draci Brno obhájili titul v baseballové extralize. V dramatické finálové sérii s Tempem Praha vyhráli rozhodující pátý duel 4:1. Nejúspěšnější český klub slaví 24. primát v historii. Bronz získali již v sobotu sesazení vicemistři Hroši Brno, kteří porazili Eagles Praha 2:1 na zápasy.

Draci o zisku titulu rozhodli v domácím prostředí, klíčová byla čtvrtá směna, ve které staronoví šampioni zlomili třemi body nerozhodný stav 1:1.

Ve finálové sérii ani jeden z týmů nedokázal zvítězit na hřišti soupeře. V sobotu k tomu Draci měli velmi blízko, protože v Praze se hrály tři nastavené směny, ale neudrželi nejprve jednobodový a poté dokonce tříbodový náskok. Dvakrát je dělil od triumfu jediný strike, ale Pražané si po výhře 9:8 vynutili páté utkání.

Draci, kteří hráli finále už poosmadvacáté, navázali na triumfy ze základní části i nadstavby. Tempo bylo ve finále poprvé od roku 2003, kdy podlehlo Brňanům 0:3 na zápasy. Od roku 2012, kdy se Pražané vrátili do nejvyšší soutěže, se do play off probojovali teprve podruhé.

Finále baseballové extraligy - 5. zápas:

Draci Brno - Tempo Praha 4:1, konečný stav série 3:2.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž