Ode mě je to z tohoto utkání vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou!

Branky a nahrávky: 32. Niheln (Hofferbert), 46. Heins (J. Bröker), 50. Heins (N. Bröker), 55. Hoppe (Heins), 56. Wöcke (Heins), 60. Nihlen (Heins) – 3. Kisugite (Šindler), 13. Rýpar (Delong), 21. Delong (Langer), 28. Besta, 32. Krbec, 33. Kreysa (Langer), 33. Rýpar (Delong), 39. Langer (Delong). Vyloučení: 4:4. Využití: 2:2. Zásahy brankářů: 28:19. Diváci: 1158. Rozhodčí: Hakan Soderman a Glenn Boström.

Nejlepší hráči utkání:

Česko – Adam Delong 1+3
Německo – Jan Lemke 28 zákroků

Na třetí třetinu je třeba hodně rychle zapomenout... Německo v ní totiž naprosto jasně dominovalo a dalo pět branek, zatímco Češi ani jednu! Do poslední periody už sice nešly některé opory – Němeček, Langer a Beneš, avšak ani tak se tohle prostě stávat nemůže. Beneš se sice mohl v brance přetrhnout, ale defenziva mu také moc nepomohla. Nakonec ale Češi berou všechny body do tabulky za vítězství 8:6.

Konec zápasu.

59:40

Vyloučení v týmu Česko:
Tokoš – 2 min., opakované přestupky.

59:28

Německo právě vstřelilo branku! Němečtí hráči se v šesti hráčích přece jen prosazují! Heins našel parádním krosem úplně volného JULIANA NIHLENA, jenž se z první trefuje a dává svému týmu ještě naději.

59:16

Němci už hrají v šesti a vypracovali si obrovskou šanci! Siede byl úplně osamocený na středu hřiště, ale svou jedovatou ranou doslova trefil Beneše uprostřed brány!

59:00

Minuta do konce zápasu!

58:39

Český tým se ale nyní drží na míčku a Německo tak nemá žádnou možnost odvolat gólmana. Kreysova střela byla sražena soupeřem mimo mantinely.

58:12

Oddechový čas pro tým Německo.

57:26

Německý celek se snaží samozřejmě aktivně napadat, cítí ještě nějakou šanci na drama. Přece jen ale chybí dvě a půl minuty do konce a ztrácí tři góly.

56:50

O vítězství Čechů asi nikdo nepochybuje, ovšem třetí perioda není vůbec dobrá v jejich podání.

55:33

Německo právě vstřelilo branku! A ono se jim to daří, jelikož využívají i tuto přesilovou hru! Jakob Heins našel parádní křižnou přihrávkou MICHELA WÖCKEHO, jehož rána z první končí v síti.

54:50

Němci hrají nadále hodně aktivně a snaží se ještě přidat přesné zásahy do svých statistik.

54:05

Německo právě vstřelilo branku! Německý tým využívá přesilovou hru a snižují na rozdíl čtyř branek, navíc budou hrát ještě jednu přesilovou hru! O branku se postaral SVENSON HOPPE.

52:42

Vyloučení v týmu Česko:
Gruber – 2+2, Hrubost.

52:12

To opravdu nejsou hezké záběry... Kühl vypadá hodně dezorientovaný a odchází mimo hřiště jen za pomoci spoluhráčů... Německý hráč nejspíše dohrál.

52:12

Nepříjemný moment pro Kühla, kterého naprosto jasně fauloval Gruber. Německý hráč letěl do mantinelu a zůstává ležet na hřišti...

51:41

Gólová šance na druhé straně! Kreysa našel parádním krosem nabíhajícího Jendrišáka, ale jeho bekhendové zakončení likviduje skvělým zákrokem Lemke!

51:03

Poslední třetina nám plyne celkem rychle a Jakob Heins nám zaútočil na hattrick! Jeho pokus byl ovšem zblokován obránce, který si stihl kleknout do rány.

50:02

Komerční přestávka.

49:11

Německo právě vstřelilo branku! Němci se ještě trochu snaží dramatizovat utkání, jelikož se znovu prosazují! JAKOB HEINS dostal přihrávku před branku a střelou k tyčce nedává Benešovi šanci. Pěkná akce německého celku.

48:39

Beneš vyrazil před sebe dobrou ránu německého hráče a jeden ze soupeřů se ještě snažil dorážet. Česká teč ale poslal míček mimo mantinely, to byla šance!

48:02

Martin Tokoš dostal nabito na levou stranu, ale Lemke jeho ránu vyrazil kolenem. Německý gólman je dnes jednou z ústředních postav svého týmu.

46:59

Niklas Bröker chtěl najít zadovkou jednoho ze svých spoluhráčů, nejspíše svého bratra. Jeho přihrávka ovšem byla zastavena českým hráčem.

46:29

Češi se už zase drží na míčku a kombinují na útočné polovině, povede se jim ještě skórovat?

45:10

Německo právě vstřelilo branku! Janos Bröker táhl přečíslení svého týmu dva na jednoho, když posunul míček na JAKOBA HEINSE, na jehož ránu z první přesouvající se Beneš nedosáhl.

44:36

Češti hráči se drží na míčku na útočné polovině a snaží se vymyslet zajímavou kombinaci.

43:52

Na hřišti se tak nachází osm hráčů do pole, hraje se čtyři na čtyři. Velku šanci měl Punčochář, ovšem jeho vyloženou šanci německý gólman vychytal.

43:10

Vyloučení v týmu Německo:
Hoppe – 2 min., Hrubost.

Vyloučení v týmu Česko:
Jendrišák – 2 min., Hrubost.

42:32

A stejná situace se vlastně o několik sekund později opakovala. Němci drží míček na svých hokejkách.

41:46

Češi tentokrát faulovali na útočné polovině, a tak německý hráč může rozehrávat od mantinelu.

41:03

Každopádně se snad dočkáme ještě nějakých přesných zápasů Tohle je rozhodně zápas, při kterém by se měli hráči dostat do psychické pohody.

40:05

Marek Beneš, Filip Langer a Ondřej Němeček se nám už nejspíše do třetí části nepodívají. Zůstávají v mikinách na střídačce a zahraje si i čtvrtá lajna.

40:01

Začala třetí třetina.

Střely na branku ve druhé třetině: 9 – 17!

Již jsou za námi dvě periody dnešního duelu, po kterých budou čeští fanoušci i florbalisté naprosto spokojení, vždyť vedou o sedm branek! Je asi zbytečné psát, kdo dal jako branku. Tak si jen řekněme, že na čtyřech gólech se podílel Adam Delong, jenž se jednou trefil a přidal tři asistence, tři kanadské body má na svém kontě Filip Langer (1+2).

Další třetina začne přibližně v 16:27.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:54

Česko právě vstřelilo branku! Tak snad bude střelecké trápení centra první útočné formace prolomeno! Adam Delong posunul bekhendem míček na střed hřiště, kde byl úplně osamocený FILIP LANGER, jehož rána končí bezpečně v síti.

38:37

Vyloučení v týmu Německo:
Rutz – 2 min., Nedovolené vrážení.

37:29

Heins se ocitl z ničeho nic úplně volný na levé straně. Položil si Beneše, ale ten se natáhl a jeho zakončení do poloodkryté branky zvládl rukou zastavit!

36:53

Na druhé straně se už zase musel činit Lemke, ale ten si s pokusem Martina Kisugiteho poradil.

36:08

Právě Adam Delong dnes patří mezi ty nejaktivnější hráče. Tentokrát ale musel čelit Češi útoku, ale střela do protipohybu gólmana nešla mezi tři tyče.

35:42

Češi se snaží kombinovat na útočné polovině, nakonec vypálil Delong, ale Lemke jeho pokus vyráží.

34:52

Němci se drží na míčku a pokoušejí se trochu uklidnit hru. Podaří se jim ještě v této periodě skórovat?

34:05

Matěj Havlas hledal křižným pasem spoluhráče, ale míček byl sražen německým hráčem na branku. Lemke ale dostal do masky, takže vlastně zasáhl.

33:33

Hra se nám nyní trochu uklidnila, už se minutu nepřerušovalo! Druhá perioda je ale jinak ve znamení českého celku, který doslova drtí soupeře.

32:30

Česko právě vstřelilo branku! A nezpomalujeme, máme zde další českou branku! Adam Delong našel parádním pasem z poloviny hřišti na brankovišti úplně volného JOSEFA RÝPARA, který už dával do prázdné.

32:03

Česko právě vstřelilo branku! Tak to jsou bláznivé momenty, vidíme třetí branku během necelých dvou minut! JONÁŠ KREYSA vypálil z pravé strany a překonal gólmana Němců střelou na přední tyčku.

31:19

Německo právě vstřelilo branku! Jenže Němci se také poprvé v tomto utkání prosazují! JULIAN NIHELN táhl akci po chybě českého celku. Nakonec to vzal na sebe. Jeho první střelu sice brankář vyrazil, ale na dorážku nedosáhl.

31:04

Česko právě vstřelilo branku! Češi hráči se trefují už potřetí v této části! Weigelt absolutně nezvládl svou úlohu u mantinelu a zpětnou přihrávkou našel jen MATYÁŠE KRBCE před brankou, který této příležitosti využil.

30:44

Jeden z bratrů Bröcker nyní doslova ukradl míček a pelášil po pravé straně. Nakonec samozřejmě vyzkoušel pozornost Beneše, který v pohodě chytá.

30:24

Komerční přestávka.

29:35

Martin Tokoeš se rozhodl trochu debatovat s rozhodčím, ale neuspěl. Je mu odpískán faul. Němci rychle rozehráli, ovšem Beneš nakonec nemusel zasahovat.

28:32

Adam Delong ve velké šanci po zaváhání soupeře! Delong se tak najednou ocitl úplně sám před gólmanem, ale trefuje břevno!

27:55

První česká formace se držela na útočné polovině a motala hlavy svým soupeřům. Nakonec se ke střele odhodlal Langer, ale Lemke jeho pokus vyráží.

27:13

Jonáš Kreysa je na hřišti!

27:06

Česko právě vstřelilo branku! Česká reprezentace se prosazuje dokonce ve vlastním oslabení! JIŘÍ BESTA se dostal k odraženému míčku a parádní ranou z otočky se trefuje do šibenice.

26:12

Čechům se povedlo dostat míček na útočnou polovinu, následně ještě aktivně napadali. Ušetřili tak cenné vteřinky a přesilová hra Němcům rychle utíká.

25:43

Češi zatím hráli dvě oslabení, v obou inkasovali v zápase s Lotyšskem. Tak uvidíme, jestli se jim konečně podaří udržet střelce soupeře na uzdě.

25:13

Vyloučení v týmu Česko:
Jonáš Kreysa – 2 min., Nedovolené vrážení.

24:41

Němci se už radovali, jenže jejich branka neplatí! János Bröcker totiž trefil míč vysokou holí, což pozornosti sudího neuniklo.

24:05

Jiří Besta táhl přečíslení dva na jednoho a posílal kros na Martina Tokoše. Tento pas ale nebyl úplně přesný a šel Tokošovi jen za paty, velká škoda.

23:33

Velká škoda, že Josef Rýpar dostal přihrávka trochu za sebe, a tak nemohl zakončovat. Na druhou stranu se hnali soupeři, ale branku se jim nepovedlo trefit.

22:47

Ondřej Němeček dostal přihrávku na levou stranu, ale jeho pokus na zadní tyč těsně minul branku. Následně pálil i Kreysa, ale Lemke zasahuje.

22:19

Beneš se musel mít na pozoru, ovšem nakonec na něj žádná střela ani nešla. Pozorný ale byl.

21:33

Češi se pustili do napadání rozehrávky Němců, ovšem nakonec se k míčku nedokázali dostat.

20:57

Česko právě vstřelilo branku! Češi využívají první přesilovou hru na šampionátu a jdou do tříbrankového vedení! ADAM DELONG se vytočil do ideální střelecké pozice a parádní ranou se trefil k zadní tyči. Asistence: Filip Langer.

20:06

A už se zase hraje! Češi samozřejmě hrají přesilovou hru, povede se jim ji využít?

20:01

Začala druhá třetina.

Střely na branku: 6 – 11!

Je za námi první třetina, po které vede český celek o dvě branky! Možná jsme čekali o něco větší gólový rozdíl, ale čeští florbalisté mají mnohem více ze hry. Ti se navíc trefili u po necelých třech minutách, když Martin Kisugite využil krosu Šindlera. O deset minut později se přesnou střelou prezentoval Josef Rýpar, jenž tak určil prozatimní stav. Češi navíc budou hrát na začátku druhé části ještě skoro celou přesilovou hru.

Další třetina začne přibližně v 15:41.

20:00

První třetina skončila.

19:50

Vyloučení v týmu Německo:
Hofferbert – 2 min., Vysoká hůl.

19:00

Minuta do konce třetiny!

18:36

Hráči v černých dresech se drží na míčku, ale jsou s ním zatím jen na obranné polovině.

17:52

Po zblokované střele vyletěl míček hodně vysoko. Míček si tak v pohodě mohl sebrat Martin Beneš, který samozřejmě okamžitě rozehrává dopředu.

17:18

Ondřej Němeček se dostal ke střele od pravého mantinelu, ovšem prostor mezi třemi tyčemi minul.

16:50

Marek Beneš hledal přihrávkou před branku Havlase, na zadní tyči ještě celou situaci zavíral Langer. Ani jeden z nich se ale k míčku nakonec nedostal.

15:59

Martin Kisugite si seběhl k pravé tyčce, kde ho jeden ze spoluhráčů opravdu nešel! Střelec první branky zápasu ovšem míček vůbec nedokázal trefit.

15:23

Němci trefují horní tyčku!

14:47

Češi měli možnost rozehrávat v útočném rohu a na hřišti je druhá lajna na české straně.

14:19

Matěj Havlas posunul míček na Marka Beneše, který ze středu hřiště vypálil. Do jeho rány stihl dát na poslední chvilku jeden ze soupeřů hokejku.

13:34

Češi se znovu drží na míčku, tak uvidíme, jestli se jim povede vykombinovat nějakou hezkou akci.

12:43

Česko právě vstřelilo branku! Což čeští florbalisté potvrzují další vstřelenou brankou! Adam Delong posunul míček na JOSEFA RÝPARA, jehož přesná střela šla těsně nad nohu gólmana a ke vzdálenější tyči! Krásný pokus a druhý gól pro tohoto českého hráče na šampionátu.

12:06

Češi se nadále snaží kombinovat a drží míček na svých hokejkách. To platí i po střele Filipa Formana, druhá lajna má nyní obrovský talk v ofenzivě.

11:20

Komerční přestávka.

10:59

A hned další dobrá možnost! Filip Langer totiž zůstal úplně osamocený na brankovišti, jenže jeho bekhendové zakončení doslova trefilo nohu německého brankáře!

10:25

A to byla velká šance na české straně! Kreysa poslal parádní přihrávku z rohu hřiště na Kisugiteho, ale proti jeho střele se stihl Lemke přesunout, parádní zákrok gólmana!

09:48

Beneš se také konečně dotkl míčku a měl se co ohánět! Nakonec ale nadvakrát míček sebral.

09:03

Němci se hnali do přečíslení tři na dva, když Jakob Heins hledal spoluhráče na středu hřiště. Skvěle se ale vrátil Mikuláš Krbec a přihrávku sebral.

08:35

Wöcke je na hřišti!

08:08

Adam Delong možná nahrával, možná střílel. Každopádně po odrazu od německého hráče se míček dostal mimo mantinely. Německo se asi ubrání.

07:35

To byla dobrá možnost! Němeček dostal nabito na levou stranu, odkud vyslal český kapitán střelu z první. Vůbec mu ale nesedla a míček šel nad.

07:02

Filip Langer vypálil z poloviny hřiště, ale Lemke bez větších problémů zasahuje levou rukou.

06:33

Vyloučení v týmu Německo:
Wöcke – 2 min., Bránění ve hře.

06:05

Matěj Havlas si seběhl do střelecké pozice, a tak vypálil. Jeho rána na zadní tyč sice nebyla vůbec špatná, ale nakonec o kousek branku minula.

05:29

Třetí útočná formace českého celku zatím hýří aktivitou. Nyní se ale nemůže dostat k nějaké střele.

04:53

Tentokrát se nedovoleným zákrokem prezentovali Češi, a tak soupeři dostali míček vlastně zadarmo.

04:02

Češi se samozřejmě drží znovu na balónku a kombinují někde okolo poloviny hřiště. Adam Delong nakonec odtud také vypálil, ale Lemke zasahuje.

03:32

Němeci rozhodně chtěli držet nerozhodný stav o něco déle, jenže už brzy musí dotahovat.

02:54

Česko právě vstřelilo branku! Třetí formace se poprvé dostala v utkání do zápasu a střílí první branku! Šindler vyslal křižný pas na MARTINA KISUGITEHO, který se střelou z první trefuje k zadní tyči.

02:36

Hráči v bílých dresech si nahrávají mezi sebou, jenže s míčkem jsou zatím jen na polovině hřiště.

01:54

Forman chtěl najít nějakého spoluhráče, jenže prostor pro nahrávku prostě neměl. Německo bude bránit v plném počtu a Češi musí najít nějaké místečko.

01:19

Německý hráč nyní odrazil míčem mimo mantinely, a tak se Češi zadarmo dostávají do kombinace.

00:42

Marek Benš chtěl z první najít volného Matěje Havlase na levé straně. Jeho přihrávka byla ovšem zastavena hned první soupeřem před ním.

00:24

A už se hraje! Obrovským favoritem je český celek, který nastupuje v bílých dresech. Němci nastupují kompletně v černém. Úvodní buly vyhrálo Česko.

00:01

Utkání právě začalo.

Úvodní sestavy:

Německo: Kursula (Lemke) – Weigelt, Hoppe, Siede, Rutz, Schuschwary, Böttcher, von Pritzbuer – Heins, J. Bröker, N. Bröker – Hofferbert, Wöcke, Nihlen – Jordan, Herlt, Weisskirchen – Bothe, Kühl.
Trenér: Martin Brückner.

Česko: Beneš (Bauer) – Němeček, Hemerka, Rýpar, Punčochář, Gruber, Kisugite – Halvas, Langer, Beneš – Krbec, Delong, Forman – Besta, Kreysa, Šindler – Ondrušek, Tokoš, Jendrišák.
Trenér: Jaroslav Berka.

Rozhodčí: Hakan Soderman a Glenn Boström.

Německo

Němcům se ani jednou nepodařilo vybojovat na mistrovství světa medaili, i když jednou k ní byli velmi blízko. Na šampionátu v roce 2012 totiž skončili těsně pod stupni vítězů, konkrétně na čtvrté pozici. Na minulém mistrovství, tedy v roce 2020, se jim ani jednou nepovedlo vyhrát v základní skupině, navíc s celkovém skórem -21. Němci tak museli jít do předkola, po kterém se s turnajem rozloučili, jelikož v něm padli se Slovenskem 3:7. V roce 2020 tedy ani jednou nevyhráli!

A ani na vstup do letošního šampionátu nebudou vzpomínat nejlépe. V prvním utkání totiž nestačily na Švédsko vysoko 4:19! Ani v tomto duelu rozhodně nebudou favority, spíše naopak. Měli by hrát o třetí místo s Lotyšskem.

Česko

Češi prostě a jednoduše nemohou mít malé ambice, vždyť obhajují bronzové medaile! Jinak ale dosud vybojovali některý z cenných kovů "teprve" čtyřikrát v historii – jednou stříbro a tři bronzy. Medaile bude rozhodně jedním z cílů i letos. Na minulém mistrovství světa, které se konalo v roce 2020, obsadili druhou pozici v základní skupině, před Českem skončilo jen Švýcarsko. Ve čtvrtfinále se země ze střední Evropy utkala právě se svým dnešním soupeřem, kterého přehrál naprosto jasně 9:1. V semifinále nestačili Češi těsně na Finsko, ale v duelu o bronz stejně těsně přehráli Švýcary.

Vstup do šampionátu vyšel Čechům na jedničku. Utkali se v něm s Lotyšskem, které sice nebylo radno podceňovat, avšak Češi byli jasným favoritem. Tuto roli potvrdili a získali první body za výhru 6:3. Vidět byla hlavně první lajna mladíků, která se postarala o čtyři branky, dvě dal Matěj Havlas a dvě Marek Beneš.

Nominace Česka:

Brankáři: Lukáš Bauer (Florbal MB), Martin Beneš (Sparta Praha).

Hráči: Marek Beneš, Matěj Havlas, Jonáš Kreysa, Ondřej Němeček (vš. Tatran Střešovice), Jiří Besta, Adam Delong, Matyáš Šindler (vš. 1. SC Vítkovice), Filip Forman, Martin Kisugite (oba FbŠ Bohemians), Jakub Gruber, Adam Hemerka, Lukáš Punčochář, Martin Tokoš (vš. Florbal MB), Matěj Jendrišák, Josef Rýpar (oba Linköping IBK, Švéd.), Mikuláš Krbec (Sparta Praha), Filip Langer (FBC Kalmarsund, Švéd.), Tom Ondrušek (Florbal Chodov).

Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání florbalového mistrovství světa! Spolu se podíváme na duel mezi Českem a Německem. Buly je naplánováno na 15:30 a my budeme u toho.

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.