Zranění v rallyesprintu: do diváků najel vůz

  • 30
Praha - Nad devátým ročníkem pražského rallyesprintu leží stín vážné dopravní nehody, při které byli těžce zraněni dva lidé. Podle očitých svědků havaroval vůz Mitsubishi Lancer pilotovaný Davidem Komárkem a bokem narazil do skupinky diváků. K nehodě došlo při třetí rychlostní zkoušce ve Vaníčkově ulici poblíž Strahovského stadionu.

Komárkův vůz dostal smyk a narazil bokem do skupinky diváků. Dva z nich byli  zraněni a s otevřenými zlomeninami převezeni do nemocnice.

"Náš vůz vyjel na místo, ale vzápětí byl odvolán. Pořadatelé soutěže situaci zvládli vlastními silami," řekl iDNES Marek Uhlíř, mluvčí pražské záchranky.

Policejní mluvčí Eva Miklíková dále informovala, že na místo nehody původně jeli dopravní policisté. "Protože se domnívali, že se stala jenom dopravní nehoda," vysvětlila Miklíková.

Protože se ale nehoda udála při závodech, převzali vyšetřování policisté z Prahy 6. "Budou zjišťovat, jestli nebyla zanedbána pořadatelská a organizační činnost," sdělila Miklíková.

Pokud policisté zjistí pochybení, může být viník stíhán za ublížení na zdraví. Ředitelka
závodu Jana Hefnerová uvedla, že bezpečnost tratě byla byla řádně zajištěna a přihlížející stáli v dostatečné vzdálenosti od projíždějících vozů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž