Závody tahačů ovlivnil podvod

Moat - V závodech tahačů se téměř v každém podniku řeší nějaká diskvalifikace. Většinou kvůli překročení rychlostního limitu či velké kouřivosti motoru. Mostecký závod ovšem přinesl skutečnou raritu. Švýcar Markus Bösiger, pilot Tatry Jamal stáje Deutsche Post, úmlsně vypnul během kvalifikace zařízení GPS, které zaznamenává rychlost auta. "Zjistili jsem, že přístroj nefungoval patnáct minut a sedm vteřin. Během té doby jezdec zajel svůj nejlepší čas, který byl celkově druhý," prohlásil ředitel závod Stanislav Minařík.Příloha k CZECH TRUCK PRIX - ZDE

Verdikt byl jasný: Závodník, loni v Evropském poháru druhý, byl diskvalifikován a do závodu vyrazí jako poslední. "V takovém případě není co řešit a tým i jezdec si můžou říkat, co chtějí," poznamenal Stanislav Minařík.

Potrestaní Švýcara přeje plánů týmu Buggyra Martina Koloce. Jeho pilot číslo jedna Gerd Körber je totiž celkově čtvrtý o čtyři body právě za Bösigerem, který k incidentu něchtěl nic povědět. Jeho technici jen tvrdili, že o výpadku zařízení nic nevěděli.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon