Vojtěch se vydal do Mexika

Liberec - S více než týdenním předstihem vyrazil liberecký automobilový závodník Štěpán Vojtěch do Mexika, kde se pojede další závodu mistrovství světa v rallye. Společně s navigátorem Michalem Ernstem z týmu OMV BIXXOL Rally CZ budou jedinými Čechy na startu.

V Mexiku je čeká letošní premiéra, ve které se představí s mitsubishi deváté evoluce a budou usilovat o body v kategorii P-WRC.

Technika zamířila na místo konání zámořské soutěže se značným časovým předstihem, v úterý se do místa konání vypravila i česká posádka.

"Čeká nás dlouhý let, musíme se přesunout nejdříve do Mexico City, poté do Leónu," nastínil plán trasy Štěpán Vojtěch před odjezdem.

Posádka se do Mexika vypravila s náskokem kvůli vysoké nadmořské výšce, teplotám kolem třiceti stupňů a značnému časovému posunu. "Na aklimatizaci máme zhruba tři dny," prozradil Vojtěch.

Svůj předzávodní program popisuje takto: "V pondělí nás čeká celodenní testování, při kterém, doufáme, se nám podaří nastavit vůz podle našich představ. Úterý a středa jsou určeny k seznamovacím jízdám, které nám poslouží především k zapracování na rozpisu. Ve čtvrtek již bude následovat přejímka, představení posádek a poté samotné závody."

Před odletem se ještě liberecký pilot stihl vyjádřit ke konkurenci v kategorii produkčních vozů a k předstartovním očekáváním: "Pro nás je to první účinkování v této sezoně, takže i první poměření s konkurencí, která bude hodně nabitá. Víme, co můžeme očekávat a určitě bychom chtěli bodovat."  


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž