Valoušek: Mizérie ve světové rallye

  • 3
Zlín - Ve Švédsku technická závada, na Kypru, v Argentině a ve Finsku havárie. Premiérová sezona Pavla Valouška mladšího v mistrovství světa se nevydařila. Přestože by podle regulí měl absolvovat šest podniků ze seriálu produkčních vozů, letos už zřejmě ze startovní rampy nesjede. Z Rallye Nový Zéland se kvůli zranění omluvil a účast na Australské rallye je nejistá. „Kvůli nešťastným incidentům má přečerpaný rozpočet. Snažíme se projekt dokončit, jednáme dodatečně o dalších zdrojích, ovšem schodek je značný,“ řekl Valouškův šéf Roman Vaškůj.Nastoupí Auriol ke k týmu Škoda?

„Navíc po havárii ve Finsku mě bolí záda, do auta vůbec nesedám. Léčím se klidem,“ dodal Pavel Valoušek, který pilotoval Mitsubishi Lancer ve skupině N. Přestože nedokončil ani jeden světový závod, považuje si šance, kterou dostal. Světové rallye jsou neopakovatelné a od českých závodů se výrazně liší.

„Už jen trénink představuje cennou zkušenost,“ naznačil. „V Česku člověk tratě většinou zná, i když si je nepamatuje do detailu. Na mistrovství světa většinou vůbec netušíte, kde jste. Musí se hodně improvizovat, a to se mi líbí.“

Co bude dál? To zatím není jasné. Valoušek by rád ve světovém šampionátu rád pokračoval i v příštím roce, ať ve skupině N nebo ve třídě Super 1600. Kdy padne rozhodnutí? Co nejdřív, času na dlouhé přemýšlení moc není. „Záleží, jestli budeme schopni zajistit rozpočet,“ poznamenal Valoušek.

A bude to znovu v barvách Jolly Clubu, který s polským jezdcem Januszem Kuligem usiluje o evropský primát? „Jednání teprve začínají. Řada českých pilotů má zájem jezdit za Jolly Club, je mezi nimi také Pavel Valoušek,“ uvedl Vaškůj.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž