Václav Pech během Rally Bohemia.

Václav Pech během Rally Bohemia. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Pech si na setkání v Sosnové poprvé vyzkoušel Polo, dojel třetí

  • 0
Ačkoliv republikový šampionát v rally už skončil, motoristická sezona plzeňského závodníka Václava Pecha nadále pokračuje. O víkendu zamířil na sever, na tradičním Setkání mistrů v Sosnové si v závodním tempu premiérově vyzkoušel nový Volkswagen Polo GTI R5.

Poslední tři ročníky domácího šampionátu odjezdil s Fordem Fiesta R5, pro ten příští ale plánuje změnu. A Polo je jednou z hlavních zvažovaných variant.

„Ani jsem si na něj nemusel moc zvykat, padlo mi do ruky dost rychle. Jeho jízdní vlastnosti se hodně podobají našemu Fordu, kterého jsme však na takovou úroveň vyvíjeli dvě léta. Největší rozdíl je v síle motoru. Polo je výkonnější, díky tomu se i lépe ovládá v zatáčkách,“ porovnával Pech.

Na sosnovském autodromu se mu poměrně dařilo, ve vyřazovacích bojích dokonce sahal po účasti ve finálové jízdě, která mu však nakonec unikla o pouhých 13 setin vteřiny. Dvojici, jež si to rozdala o celkové prvenství, nakonec v kategorii rally vozidel tvořili bratři Martin a Petr Semerádové.

„Oběma musím pogratulovat, nestačil jsem na ně jen o kousíček. O to víc se těším na odvetu při Pražském rallyesprintu, kde také pojedu,“ prohlásil.

Zmíněný závod v české metropoli, který je Pechovou poslední závodní zastávkou v tomto kalendářním roce, se uskuteční v sobotu 7. prosince v okolí Strahova. Pro jezdce budou připravené čtyři klasické a dvě okruhové rychlostní zkoušky. Novinkou je pak sedmá exhibiční zkouška, jež se do konečných výsledků nepočítá.

„Rychlostních zkoušek je tam letos v plánu víc než jindy, Polo pak budu moct lépe zhodnotit. A konečně budu mít vedle sebe opět Petra Uhla, který se na svezení ve Volkswagenu už také těší. V Sosnové byl o to ošizený,“ nezapomněl Pech na svého dlouholetého parťáka s EuroOil Invelt teamu, který tentokrát po jeho boku na sedadle spolujezdce výjimečně scházel.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž