Pavel Valoušek

Pavel Valoušek | foto: Zdeněk Sluka

V sobotu startuje Rally Krkonoše. S legendami i hvězdným obsazením

  • 0
Kousek za hranicemi Libereckého kraje budou zítra piloti rychlých vozů bojovat o body do mistrovství republiky ve sprintrallye. V okolí Trutnova se jede už pátý ročník Rally Krkonoše.

Fanoušci rallye se mohou těšit hned na sedm vozů kategorie WRC. S jedničkou vyjede na trať dvojice Valoušek – Hrůza s fabií, hned za nimi německý mistr Kahle s octavií, číslo tři budou mít bratři Odložilíkové s Citroënem Xsara. Startovat bude i lídr mistrovského seriálu sprintrallye Jaromír Tarabus i druhý v průběžném pořadí Jan Sýkora.

Republikový šampionát má za sebou dva závody – začal Lužickou rally v Hrádku nad Nisou a pokračoval Kopnou. Na závodníky v Krkonoších čeká celkem osm rychlostních zkoušek o celkové délce 74 kilometrů.

Trutnov poskytne zázemí také soutěžícím v mistrovství České republiky v rallye historických automobilů.

Chcete-li své oblíbené posádky vidět naživo, přijďte se podívat už v pátek od dvanácti hodin na přejímky v trutnovském Autostylu, od čtyř na fotbalové utkání a od sedmi potom na slavnostní představení posádek na Krakonošově náměstí.

V akci na rychlostních zkouškách uvidíte posádky v sobotu od devíti hodin. Vstupenkou je program v hodnotě 40 korun. Programy budou distribuovány v pátek během přejímek v prostorách Autostylu Trutnov a na Krakonošově náměstí během představení posádek, v sobotu na některých diváckých místech a v prostorách Autostylu Trutnov. Více na www.rallykrkonose.cz.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž