Trojanová krotí silnější vůz

  • 2
Klatovy - Před rokem vyhrála Kateřina Trojanová soutěž o nejkrásnější dívku startovního pole Rallye Šumava. Mnoho radosti ale z výhry neměla, cíl neviděla. Letos ale prvenství neobhájila, skončila třetí. Štíhlá blondýnka se přesto radovala. „Titul nejkrásnější dívky je sice příjemný, ale kvůli tomu rallye nejezdím. Už vloni bych dala všechno za to, abych soutěž dokončila. Proto mám letos z bronzu v soutěži miss větší radost, vždyť jsem byla v cíli,“ pochvaluje si Kateřina Trojanová.Dále čtěte: Vše o Rallye Šumava x Nástupkyně Junkové krotí i živé koně

Pilotka plzeňské stáje OMV se ale cestou do cíle úvodního podniku českého soutěžního šampionátu za volantem Renaultu Clio Sport zapotila. Kupodivu nejhorší chvíle nezažívala na rychlostních zkouškách, ale na přejezdu mezi dvěma závěrečnými testy. Přejezd přes Javorník dal dívkám zabrat.

„Na cestě totiž ležel ujetý sníh, který neskutečně klouzal. Spolujezdkyně se snažila renaulta tlačit, když jsme zapadly do příkopu. Jenže jen vystoupila, tak upadla. Silnice byla jako zrcadlo. Ještěže tudy jeli také fanoušci. Ti nám třikrát pomohli zpátky na silnici. Ta klouzala tak, že auto jelo samo se zabrzděnou ruční brzdou. Už jsem si myslela, že v cíli zase nebudu,“ vysvětluje Trojanová.

Blondýnka, sestra elitního jezdce soutěží Karla Trojana, si pro letošek naplánovala rovný tucet startů v obou tuzemských seriálech v rallye. "Stejný počet podniků jsem sice absolvovala i vloni, ale měla jsem často nejrůznější technické potíže s autem, a proto jsem cíl mnohokrát neviděla. Tomu se chci letos vyhnout," říká jezdyně.

V polovině sezony přesedne do modernějšího modelu dvoulitrového clia. "Zůstane ale upravené pro skupinu N. Hlavně si ale musím na tak silný motor zvyknout, vždyť jsem v minulých rocích řídila jen mnohem slabší auta."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: OMV, rallye, Šumava