Trojan projíždí smykem zatáčku

Trojan projíždí smykem zatáčku - Karel Trojan vede vůz Toyota Celica v agresivním průjezdu zatáčkou | foto: iDNES - Archiv

Trojan bude v rallyesprintu testovat

Praha - Se silnějším a lépe vybaveným vozem specifikace WRC vlétne Karel Trojan do sobotního Pražského rallyesprintu. Šestý muž letošního mistrovství republiky v automobilových soutěžích poprvé otestuje nově upravenou Toyotu Corollu až ve čtvrtek, oficiálně bude vůz představen spolu s nově složenou posádkou na páteční tiskové konferenci v Praze. "Soutěž bereme především jako příležitost seznámit se s autem," říká Trojanův nový spolujezdec pro nadcházející sezonu Jan Možný.

Šestadvacetiletý Trojan, jezdec klatovského Joka Rally Teamu, chce zejména testovat novou sadu aktivních diferenciálů, které by měly výrazně vylepšit jízdní vlastnosti. "Se třemi aktivními diferenciály jezdí celá česká špička včetně Kresty, Hrdinky a Pecha," vysvětluje Možný. "Jestliže s nimi chceme držet krok, nemůžeme zůstat pozadu."

V pražské jednodenní soutěži, která není zařazena do žádného oficiálního seriálu a jede se jako volný závod, se představí téměř všichni elitní domácí jezdci v čele s úřadujícím mistrem Romanem Krestou. Vedle Trojanova speciálu je do rallyesprintu přihlášeno dalších osm vozů WRC.

"Karlovým cílem není prát se s ostatními favority o čelo, ale především zkoušet," říká Možný, který přiznává i další důvod startu. "Věříme, že náš vůz vyvedený v nových barvách bude hodně vidět. Závody v centru Prahy vždy sledují tisícovky fanoušků i spousta sponzorů."

A jaký je cíl posádky pro příští ročník domácího šampionátu v rallye? "Rádi bychom dojeli do třetího místa," uvádí Možný. "Snad se projeví vylepšení, zrychlíme a podaří se nám umisťovat na samé špici," věří navigátor.

Stránky Joka Rally Team zde


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: jízdné, rallye