Martin Prokop

Martin Prokop | foto: Petr Eliáš - ewrc.cz

Titul je už jen teorie, uznává zklamaný závodník Prokop

  • 1
Naděje umírá poslední. V případě jihlavského jezdce Martina Prokopa se však po víkendu zdá, že vzala definitivně za své.

Pilot Czech Ford National Teamu při dalším závodě mistrovství světa v automobilových soutěžích ve Francii totiž ve své kategorii SWRC obsadil třetí místo, na stejné příčce zůstává v aktuálním pořadí, a před závěrečným podnikem ve Španělsku tak může už o první příčce spíše jen snít.

"Sice zůstáváme ve hře, ale zisk titulu ve Španělsku je spíše v rovině teorie," připouští Prokop, jenž na vedoucího Fina Hänninena ztrácí 17 a na druhého Estonce Tänäka 14 bodů.

Pořadí SWRC po 7 z 8 závodů

1. J. Hänninen (Finsko) 108
2. O. Tänäk (Estonsko) 105
3. M. Prokop (Česko) 91
4. B. Sousa (Portugalsko) 67
Pozn.: Poslední bodovaný závod šampionátu se jede 20.–23. října ve Španělsku.

Při bodovém systému soutěže, který vítězi závodu garantuje 25, druhému v pořadí 18 a třetímu 15 bodů, tak nezbývá doufat než v osudové zaváhání obou jeho soupeřů.

Hänninen přitom (nejen) svými chybami pomáhal posádce Prokop – Jan Tománek už ve Francii. Nejprve v pátek ztratil přes dvě minuty při defektu, o den později urazil kolo své tovární Fabie S2000. "Juho nám nabízí jednu šanci za druhou. Bohužel stejně jako on nejsme schopni držet krok s vynikajícím Tänäkem," poznamenal Prokop, která si nebral servítky ani s vlastním jezdeckým umem.

"Jedu katastrofálně. Chybuju v pomalých zatáčkách, v rychlých zatáčkách, při brždění a při výjezdech. Bohužel nic jiného už na tratích není, takže zkrátka dělám chyby úplně všude," dodal Prokop s velkou dávkou sarkasmu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž