Syn McQueena pojede v Le Mans

Le Mans - Dvaatřicet let poté, co jeho zesnulý otec Steve McQueen hrál hlavní roli ve slavném filmu Le Mans, chce jeho syn Chad, také herec, jít na start závodu - předlohy filmařského díla 24 hodin Le Mans. Jednačtyřicetiletý Američan bude pilotovat jeden z vozů Porsche 911 GT3 německého týmu Freisinger. Jak vážně Chad svůj vstup do velkého závodu bere, popisuje jeho manažér Claude Dudonit: "Závodit v Le Mans vždy byl Chadův velký sen. Již minulý rok přerušil svou hereckou kariéru, aby se mohl vážně připravovat."

"Roku 2001 se stal americkém mistrem ve třídě Sports 2000 a mimo toho sbíral zkušenosti ve formuli Atlantic a  historických závodech," dodal Dudonit.

Chadův otec Steve v Le Mans sice nikdy nestartoval, byl ale výborným závodníkem. Jeho nejlepším výsledkem bylo 2. místo ve dvanáctihodinovce v Sebringu na Floridě roku 1970, když se v kokpitu Porsche střídal s americkou hvězdou Grand Prix Peterem Revsonem.

Dva vozy Porsche 911 GT3 nasazovala loni i česká stáj Coca-Cola Racing a v Brně a v Magny-Cours s ním závodil hostující Tomáš Enge, který v českém závodě FIA Grand Turismo zajel nejrychlejší kolo podniku. Stáj Freisinger Motorsport, za níž pojede Chad McQueen patří k nejlepším v šampionátu. Elitní posádku týmu tvořil tandem Luca Riccitelli - Dieter Quester.

Porsche GT3-RS, s nímž uhání Tomáš Enge při předloňském brněnském závodě FIA GT. Letos s tímto autem bude závodit Slovák Rudolf Machánek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž