Šváb pojede finále MS na dlouhé dráze

Parchim - Český plochodrážní reprezentant Antonín Šváb si v neděli v německém Parchimu zajistil účast ve finálovém seriálu světového šampionátu na dlouhé dráze.završil tak úspěšný víkend, protože už v sobotu si ve Slaném vybojoval postup do semifinále kvalifikační části mistrovství světa na klasické ploché dráze.

Šváb přitom neměl jednoduchou úlohu. Vzhledem k tomu, že chtěl startovat ve Slaném a do Parchimu byl nasazen, musel v Německu oželet oficiální trénink. Do nedělního závodu pak
vstoupil přímo bez seznamovacích jízd s dráhou.

V Parchimu jeli všichni medailisté loňského šampionátu v čele s obhájcem titulu Němcem Barthem, který skončil až čtvrtý. Musel se sklonit před exmistry světa Tatumem a Rissem a navíc ho ve finále porazil i Nizozemec Pijper.

Finále, do kterého se kvalifikoval i Šváb, se jelo již bez nervozity. Všech šest jeho účastníků totiž postupovalo dále. Poslední sedmé postupové místo si vybojoval domácí Katt.

Druhé semifinále se uskuteční v neděli ve francouzském Saint Macaire. Na startu bude i nejúspěšnější český plošinář v této disciplíně posledních let Zdeněk Schneiderwind.

Výsledky: 1. Tatum (Brit.), 2. Riss (Něm.), 3. Pijper (Niz.),  4. Barth (Něm.), 5. Löding (Něm.), 6. Šváb (ČR), 7. Katt (Něm.), ... 17. Wolff (ČR).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž