Francesco Bagnaia

Francesco Bagnaia | foto: AP

Druhý virtuální závod MotoGP ovládl italský jezdec Bagnaia

  • 1
Italský jezdec Francesco Bagnaia ovládl druhý virtuální závod silničních motocyklů, který během pandemie koronaviru částečně nahradil dění na okruzích. V počítačové hře MotoGP se na rakouském Red Bull Ringu prosadili na pomyslné stupně vítězů stejní tři závodníci jako při premiéře před dvěma týdny, jen v jiném pořadí: druhý byl Maverick Viňales a třetí jeho španělský krajan Álex Márquez. Ten předtím triumfoval ve virtuálním Mugellu.

Bagnaia odstartoval do čtrnáctiminutového závodu z první pozice, o kterou sice přišel, ale vedoucího Viňalese zpomalila nehoda v sedmém kole a italský jezdec se nakonec do čela dokázal vrátit. Márquez obsadil třetí místo po souboji s bratrem Marcem, jenž je úřadujícím mistrem světa „reálné“ královské třídy MotoGP. 

Jezdci MotoGP zasedli k počítačům, nejrychlejší byl Álex Márquez

Slavný Ital Valentino Rossi, který úvodní závod vynechal, dojel sedmý. „Na tenhle typ závodění jsem asi už moc starý,“ citovala ho agentura APA.

MotoGP spustila v době zdravotních a cestovních omezení závody s ovladači v ruce krátce po formuli 1. Ve skutečném MS začali jezdci v nižších třídách Moto2 a Moto3 včetně Filipa Salače podle plánu 8. března v Kataru, ale další závody pak byly odloženy. MotoGP na start sezony čeká a ještě dlouho bude; jako první by se nyní měla jet 21. června Velká cena Německa.

Do světa esportu se vydala také automobilová série IndyCar. Počítačový závod na oválu v Michiganu vyhrál francouzský pilot Simon Pagenaud, loňský vítěz věhlasných 500 mil v Indianapolis.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž