Sauber vytěžil z minima maximum

Nürburgring - Asi málokdo tipoval, že po velké sobotní kvalifikační chybě bude Nick Heidfeld brát na Velké ceně Evropy alespoň jeden bod. Zázraky se však dějí i ve formuli jedna, a tak se německý pilot díky jezdecké chybě Davida Coultharda dočkal. Pro Sauber je smůla to, že jen místečko za ním skončil Heinz Harald Frentzen, jenž tak byl prvním nebodujícím pilotem. Nick Heidfeld byl s průběhem závodu velmi spokojený. "Na základě včerejšího výsledku jsem se rozhodl startovat z boxů. Na začátku nebylo vůbec snadné zdolat obě Minardi a taky jsem zůstal viset za Villeneuvem. Ale pak šlo všechno dobře a já jsem šťastný!" radoval se Němec.

Jeho krajan potěšil i stájového kolegu Frentzena. "Gratuluju Nickovi! Jsem šťastný za něj i za celý tým! Máme bod a oba vozy jsme dostali nepoškozené do cíle. Normálně by to asi nešlo, ale vzhledem ke včerejší kvalifikaci je to překvapení. Zezačátku jsem bojoval s Ralphem Firmanem, ale pak jsem si jel závod sám pro sebe. Umístění mezi první devíti je výborné," sdělil starší z dvojice Sauberu.

"Získat bod po startu z depa je úžasný výkon. Navíc oba vozy byly v Top 9, což jasně ukazuje naši výkonnost. To se týká vozů, týmu a samozřejmě závodníků. Při porovnání s našimi nejbližšími soupeři jsme dosáhli viditelného pokroku," dodal Peter Sauber.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž