Valentino Rossi ještě chodí o berlích, na motorce však závodit může

Valentino Rossi ještě chodí o berlích, na motorce však závodit může | foto: Radek Miča, MAFRA

Rossi se báječně zahojil. Podle lékařů už může zraněný jezdec závodit

  • 8
Lékaři přibouchli oficiální pečeť na málem zázračné uzdravení motocyklového jezdce Valentina Rossiho. Devítinásobný světový šampion, který v pondělí zkoušel svou formu na autodromu v Brně, bude po vážném zranění startovat už o víkendu na Sachsenringu ve Velké ceně Německa.

Jednatřicetiletý jezdec Rossi si zlomil 5. června pravou holeň při pádu v tréninku na Velkou cenu Itálie v Muggellu. Ve Florencii se pak podrobil dvěma operacím a doba rekonvalescence se původně odhadovala až na půl roku.

Už zhruba po měsíci ale mistr světa znovu seděl na motocyklu a v pondělí na Masarykově okruhu zajížděl při soukromém testování časy na superbikovém stroji, se kterými by držel krok s nejlepšími jezdci nedávného brněnského závodu MS.

A po středečním rentgenovém vyšetření se od lékařů dozvěděl, že může znovu závodit. Dobrozdání od Rossiho lékařů ale ještě musí potvrdit oficiální lékař závodu přímo v dějišti. S ním se slavný Ital setká ve čtvrtek, den před zahájením tréninkových jízd.

Valentino Rossi při testování na okruhu v BrněValentino Rossi při testování na okruhu v Brně

Valentino Rossi při testování na okruhu v Brně

"V posledních dnech jsem udělal obrovské pokroky. Před týdnem mě ještě všechno bolelo," vyprávěl Rossi, který stále při chůzi používá berle a kulhá. "Jsem opravdu nadšený, že si lékaři myslí, že mohu znovu závodit už tento víkend," dodal.

Počítá ale s tím, že ještě nebude plně schopný konkurence. Pro všechny případy bude také připraven jej zastoupit testovací pilot Wataru Jošikawa, který ho nahradil v předchozích závodech.

"Chci to zkusit. Motorka i tým mi strašně chyběly. Doma mě to unavovalo, těším se do paddocku. Wataru tam bude připravený, takže když bude problém, pojede on," dodal Rossi, který v MS chyběl kvůli zranění poprvé ve čtrnáctileté kariéře a přišel o čtyři závody.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž