Pavel Valoušek s fabií

Pavel Valoušek s fabií | foto: Jan Karásek, MAFRA

Rallye Krkonoše vyhrál Valoušek s fabií, druhý byl Semerád

  • 2
Favorizovaný Pavel Valoušek s vozem Škoda Fabia WRC se stal vítězem Rallye Krkonoše, třetího závodu mistrovství České republiky ve sprintrallye.

Druhý Martin Semerád startující s produkčním mitsubishi zaostal za úřadujícím domácím šampionem z "velkého" seriálu o 42,6 sekundy, třetí byl Němec Mathias Kahle, jehož výsledek se ale do průběžného pořadí jednodenního českého mistrovství nebude započítávat.

Valoušek se Semerádem, jehož hlavní náplní sezony jsou starty v mistrovství světa, bojoval o první místo od první rychlostní zkoušky. Do třetího testu měl navrch Semerád, poté se ale dostal do čela Valoušek a ve druhé polovině rallye svůj náskok postupně zvyšoval.

V okolí Trutnova se příliš nedařilo nejlepším jezdcům průběžného pořadí MČR. Vedoucí Jaromír Tarabus na startu chyběl, druhý Jan Sýkora odstoupil z rallye s technickou poruchu ve čtvrté erzetě, čtvrtý Roman Odložilík skončil dokonce hned v prvním testu. Novým lídrem seriálu by se tak měl stát Miroslav Jareš, který dnes skončil v redukovaném pořadí třetí.

Čtvrtým závodem šampionátu bude Rallye Vysočina, která se uskuteční 16. července.

Rallye Krkonoše

třetí podnik Ecosun mistrovství České republiky ve sprintrallye

1. Valoušek, Hrůza (Škoda Fabia WRC) 43:12,1, 2. Semerád, Ernst (Mitsubishi Lancer Evo IX) -42,6, 3. Kahle, Dörr (Něm./Škoda Octavia WRC) -1:07,5, 4. Jakeš, Gross (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1:19,8, 5. Dohnal, Grega (Peugeot 207 S2000) -1:23,2, 6. Béreš, Müller (SR/Škoda Fabia S2000) -1:36,5.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž