TADY JE MÁ PRINCEZNA. Nový tatrovácký speciál Aleše Lopraise pro Dakar 2013.

TADY JE MÁ PRINCEZNA. Nový tatrovácký speciál Aleše Lopraise pro Dakar 2013. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Červená Princezna vyráží přes moře vstříc Rallye Dakar

  • 5
Ve středu ráno ji naložili na speciální přívěs, na kterém poputuje přes Prahu, francouzský přístav Le Havre a Atlantický oceán do Jižní Ameriky. Tam ji na začátku roku čeká drsný zážitek – Rallye Dakar. A o kom že je vlastně řeč? O červeném tatrováckém speciálu pilota Aleše Lopraise zvaném Princezna.

"Proč právě Princezna? A proč ne? Vždyť je to holka, ta tatra, a podívejte se na ni, jak je krásná," povídal v garážích svého týmu ve Frenštátě pod Radhoštěm Aleš Loprais.
 
Jeho speciál ovšem už hned včera potvrdil, že nejde o nějakou jen tak nafintěnou krásku. Auto televizního štábu, který včera přijel zdokumentovat poslední přípravy před odjezdem, mělo defekt. Lopraisův tým nelenil, vytáhl hadici a přímo z kompresoru Princezny píchlé kolo hbitě dofoukal, aby vůz mohl dojet do blízkého pneuservisu.

PRINCEZNA, KTERÁ POJEDE DAKAR. Nový tatrovácký speciál Aleše Lopraise pro Dakar 2013. Vpředu stojí jeho strýc a šestinásobný vítěz soutěže Karel Loprais.

Princezna toho ovšem dokáže mnohem více. "Aleš už tentokrát konečně vyhraje," je přesvědčen Karel Loprais, Alešův strýc a šestinásobný vítěz dakarské rallye v kategorii kamionů.
 
"Na minulém Dakaru jsem nechal dva obratle," připomněl Aleš Loprais těžkou lednovou havárii. "Už jsem ale v pořádku a auto je taky připravené. Jedeme se s tím poprat," pravil odhodlaně závodník.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž