Rallye Český Krumlov. Na snímku je posádka Kopáček/Rendlová s Fordem. | foto: Petr Lundák, MF DNES

Rallye Český Krumlov začal nejlépe Kopecký, Pech je druhý

  • 0
Favorizovaný Jan Kopecký vstoupil nejlépe do Rallye Český Krumlov. Tovární jezdec Škody má po pěti rychlostních zkouškách v čele třetího dílu mistrovství České republiky náskok 29 sekund na druhého Václava Pecha. Třetí je Filip Mareš.

Účastníci 46. ročníku soutěže se na jihu Čech museli vyrovnat s rozmary počasí. Zatímco na startu bylo slunečno, druhý měřený test se jel za silného deště. Poté se počasí zlepšilo, ale se závodilo na mokru.

„Krumlov jsem jel několikrát, ale tohle jsem nikdy nezažil. Byla bouřka, padaly kroupy a my jsme nemohli jet na prořezaných pneumatikách. Lepší by tam bylo jet na člunu,“ řekl k druhému testu Kopecký, kterého za deště porazil Polák Jarosław Szeja, jenž měl výhodnější podmínky.

„Zatím je to ale dobré. Auto funguje, já funguju, Pavel funguje,“ uvedl v průběhu páteční etapy Kopecký, který vedle spolehlivosti vozu Škoda Fabia R5 ocenil i práci navigátora Pavla Dreslera.

Rallye v sobotu pokračuje sedmi erzetami.

Rallye Český Krumlov

třetí závod seriálu MČR v automobilových soutěžích

Po první etapě: 1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 43:37,6, 2. Pech, Uhel (Ford Fiesta R5) -28,8, 3. Mareš, Hloušek (Škoda Fabia R5) -1:21,9, 4. J. Černý, Černohorský (Ford Fiesta R5) -1:31,3, 5. Štajf, Ehlová (Škoda Fabia R5) -2:03,0, 6. Štochl, Vacková (Škoda Fabia R5) -2:26,7.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž