Libor Podmol

Libor Podmol | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Podmol vyhrál v Ostravě i podruhé a zvýšil náskok v čele MS

  • 0
Český motokrosař Libor Podmol ovládl v Ostravě i dnešní závod mistrovství světa v halovém freestylu a upevnil si první místo v průběžném pořadí.

Nezdarem naopak v závěrečné exhibici skončila repríza dvojitého salta vzad v podání Američana Scotta Murrayho, který neustál dopad s motorkou na hlínu, ale při pádu neutrpěl žádné vážné
zranění.

Murray sice ve vzduchu dotáhl oba backflipy, ale doskok už mu nevyšel a přes řidítka spadl na zem. Karambol naštěstí zřejmě neodnesl žádným vážným úrazem. Po několika sekundách sám vstal a z haly za bouřlivého aplausu diváků odešel do zákulisí.

Těžký trik úspěšně v Ostravě předvedl v sobotu a stal se prvním jezdcem, který ho na českém území skočil. Nejhůře dopadl při svém prvním pokusu před rokem, kdy ho po hrůzostrašném pádu z ČEZ Arény na nosítkách odvezli přímo do nemocnice.

Na soutěžním poli znovu kraloval ostravský rodák Podmol, který je šest týdnů po zlomenině a operaci klíční kosti ve výborné formě. Na domácí půdě vyhrál oba závody před úřadujícím mistrem světa Remim Bizouardem z Francie a předstihl dosud vedoucího Španěla Josého Mirallese. V čele průběžné klasifikace zvýšil náskok na šest bodů před druhým Francouzem Bricem Izzem.

Výsledky

1. Podmol (ČR), 2. Bizouard, 3. Izzo (oba Fr.), 4. Sheehan (Aust.), 5.
Miralles (Šp.), 6. Sayer (Botswana)... Lysáček (ČR) nepostoupil z
kvalifikace.
Průběžné pořadí MS: 1. Podmol 164, 2. Izzo 158, 3. Miralles 154, 4. Wilson (USA) a Bizouard po 104.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž