Plošináři nemění vítěznou sestavu

Pardubice - Loni získali premiérové zlato, teď touží po druhém. České plošináře čeká zítra v polském Gdaňsku boj o obhajobu titulu evropských šampionů v závodě dvojic. Do bitvy o nejcennější kov půjde stejné trio, které vloni v maďarském Debrecenu premiéru mistrovství vyhrálo a letos triumfovalo v semifinále ve Slaném.

Finálový závod opět absolvují pardubičtí jezdci Aleš a Lukáš Drymlové a spolu s nimi Bohumil Brhel z pražského Olympu. "Vítězná sestava se nemění," usmál se reprezentační manažer Josef Laštovka.

"Letos sice jezdí ve výborné formě Tomáš Suchánek, ale rozhodli jsme se složení neměnit." Ambice českého tria jsou jasné. "Kdybychom nezískali medaili, bylo by to velké zklamání," prohlásil Laštovka.

"Naším cílem je ale nejen zisk medaile, ale i obhajoba zlata." Nejtěžším soupeřem českých plošinářů na cestě za ziskem zlata budou nepochybně domácí jezdci. Polské barvy bude hájit trio Robert Kosciecha, Krzysztof Kasprzak a Janusz Kolodziej. "Na domácí dráze jsou favoritem," upozornil Laštovka.

Další týmy by do bitvy o evropský titul zřejmě neměly promluvit. Ovšem mohou ji výrazně ovlivnit. Zejména to platí o Slovinci Mateji Žagarovi, který nedávno skončil na divokou kartu třetí v domácím závodě Grand Prix.

"Žagar může porazit každého a obrat soupeře o důležité body. Jeho výkony budou hodně důležité," potvrdil Laštovka.

"Nemyslím si ale, že budeme bojovat jen s Polskem a Slovinskem a ostatní porazíme jasně 5:1. Určitě to bude vyrovnanější. Němci, Maďaři nebo Lotyši také nemají špatné jezdce. Bude rozhodovat každý bod."

Loňské finále odjezdili v českých barvách pouze Aleš Dryml s Bohumilem Brhelem. Mladší z Drymlů Lukáš byl připraven pouze jako náhradník. I letos má zatím nejhorší výsledky. Naopak září jeho bratr, který patří mezi nejúspěšnější jezdce v britské lize.

"Aleš má stálou a kvalitní výkonnost. Brhel se umí na takový závod připravit. Lukáš zatím hledá starou formu, proto bude ze začátku asi jen připraven. Vše se ale může ještě změnit a složení dvojice se může během závodu kdykoliv změnit," uvedl Laštovka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž