Extraliga družstev na ploché dráze, ilustrační foto

Extraliga družstev na ploché dráze, ilustrační foto | foto: Petr Makušev

Plochodrážní jezdci o první finále MČR přišli, šampion bude znám v září

  • 0
O plochodrážním mistru České republiky se letos rozhodne zřejmě v jediném závodě. První finále naplánované na 2. května do Svitav bylo bez náhrady zrušeno, v kalendáři zůstal jen závod v Plzni připravený na 2. září.

Nový termín dostanou MČR na dlouhé ploché dráze, které se mělo jet v Mariánských Lázních 10. května, i květnové závody extraligy družstev v Liberci a Praze. 

Evropská komise Mezinárodní motocyklové federace FIM rozhodne také o osudu kvalifikačního závodu mistrovství Evropy, který se měl jet 17. května v Plzni. Kvalifikační závod MS juniorských družstev v Pardubicích byl přeložen z 30. května na 15. srpna.

V mezinárodním kalendáři padly pandemii koronaviru za oběť bez náhrady například i všechny čtyři kvalifikační závody o postup do Grand Prix Challenge, v níž si nejlepší jezdci zajistí účast v seriálu mistrovství světa v roce 2021. Měly se jet 23. května a 1. června v Glasgow, Lamothe Landerronu (Francie), Terenzanu (Itálie) a Abensbergu (Německo.).

Samotná GP Challenge v Žarnovici má stále platný termín 11. července a podle webu šampionátu do ní nejspíš budou moci národní federace přímo nominovat své jezdce na základě přidělených míst. Na Slovensku se má jet o tři postupové pozice, příštího ročníku GP se dále zúčastní i šest nejlepších jezdců z aktuální sezony, mistr Evropy a pět držitelů divokých karet.

Grand Prix 2020 kvůli situaci ve světě dosud nezačala. První závod desetidílného seriálu je aktuálně naplánován na 30. května v německém Teterowě. Pak by měla přijít na řadu 13. června česká Grand Prix v Praze.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž