O Engem v Brně se rozhodne dnes

  • 2
Brno - Čas běží, fanoušci, ale i vedení Masarykova okruhu v Brně, čekají na rozhodnutí, zda ze Tomáš Enge objeví o příštím víkendu na moravské dráze či nikoliv. Příznivci by rádi viděli na vlastní oči tuzemského jezdce číslo jedna, šéfové autodromu by zase chtěli prostřednictvím prvního českého pilota Grand Prix přilákat do ochozů diváky. "Pořád nic nevím, ale do večera musí být jasno. Zavolejte večer," řekl Engeho manažer Antonín Charouz, který před čtrnácti dny oznámil, že tento týden se o startu dua Tomáš Enge-Ricardo Zonta na Ferrari 550 Maranello v závodě FIA Grand Turismo rozhodne.
Rozhodnutí je podle Charouze hlavně na stáji Prodrive vedené šéfem týmu BAR F1 Davida Richardse. Manažer už dříve uvedl, že stáj zvažuje nasazení vozu v Brně především kvůli slavnému maratonu 24 hodin Le Mans, který se jede v půli června.

"Záleží na Britech, jestli budou schopni připravit vůz pro Brno i Le Mans," řekl Charouz. Enge byl v neděli v Le Mans jedním z nejvěších překvapení oficálního tréninku. S Ferrari 550 Prodrive byl nejrychlejším jezdce třídy GTS, na bájné trati jel přitom prvně v životě.

Pokud byl dvojice Enge-Zonta v Brně startovala, patřila by k favoritům závodu dlouhém 500 kilometrů. Ferrari 550 Maranello je totiž s vozy Lister Storm a Chrysler Viper nejlepším strojem startovního pole.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž