Pro nás je to vynikající začátek sezony, raduje se český závodník.

Pro nás je to vynikající začátek sezony, raduje se český závodník. | foto: Radek Miča, MAFRA

Motocyklista Smrž odstartuje na úvod MS z první řady, v kvalifikaci byl čtvrtý

  • 5
Český motocyklista Jakub Smrž má za sebou podařený vstup do nové sezony. Do úvodního závodu mistrovství světa superbiků v Austrálii odstartuje z první řady. V kvalifikaci dojel na čtvrtém místě. Pole position vybojoval na okruhu Phillip Island Američan Ben Spies, který je v serálu nováčkem.

Smrž v pátek dokonce vyhrál úvodní část kvalifikace. V dnešní druhé obsadil třetí místo a hladce prošel do takzvaného superpole, v němž nejlepší jezdci bojují o umístění na startu.

Vedle Spiese nestačil Smrž už jen na italskou legendu Maxe Biaggiho a Brita Jonathana Reu, za nímž zaostal jen o čtyři tisíciny sekundy.

"Pro nás je to vynikající začátek sezony, protože jsme tu na rozdíl od jiných týmů netestovali. Ráno jsme měli s motorkou menší problémy, ale v superpole už to šlo lépe," uvedl na oficiálním webu šampionátu český závodník.

Těší ho, že se svou ducati porazil i tovární jezdce této italské značky. "Ale sezona teprve začíná a to nejdůležitější bude zajet dobře v závodech," dodal pětadvacetiletý Smrž.

Výsledky kvalifikace

1. Spies (USA/Yamaha) 1:31,069, 2. Biaggi (It./Aprilia) 1:31,402, 3. Rea (Brit./Honda) 1:31,596, 4. Smrž (ČR/Ducati) 1:31,600.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž