Motocyklista Pešek nahradí Huleše

  • 20
Praha - Lukáš Pešek pojede druhou polovinu závodů letošního mistrovství světa silničních motocyklů třídy do 250 ccm. Talentovaný mladík v seriálu vystřídá svého krajana Jaroslava Huleše. Závodník týmu Yamaha Kurz si začátkem června zlomil ruku při tréninku na Velkou cenu Itálie v Mugellu. "Jarda momentálně není pořád zcela fit. V minulých třech závodech jsme vystřídali tři různé závodníky, teď jsme se rozhodli vzít jednoho nastálo," řekl manažer stáje Josef Liška.

"Lukáš je v sedmnácti letech velkým talentem," dodal Liška. Druhým jezdcem týmu zůstává Japonec Naoki Macuda.

Pešek už nahradil Huleše v katalánské Grand Prix v Barceloně, kde dojel šestnáctý, jedno místo za bodovanou pozicí. Pak dal kvůli finanční náročnosti startů ve světovém seriálu přednost pokračování v mistrovství Evropy, kde mu patří průběžně druhé místo.

"Zbytek evropského šampionátu ale asi vynechá," uvedl Pavel Vokatý z firmy Elit, která nyní Peškovi do seriálu Grand Prix pomohla. V barvách jejího týmu startuje v mistrovství světa pravidelně další nadějný jezdec Jakub Smrž, kterému patří s devíti body v kubatuře do 250 ccm jednadvacáté místo.

Od pátku do neděle čeká Smrže a Peška testování na brněnském autodromu. Pak se představí 27. července v závodu na německém Sachsenringu a následně také domácím fanouškům při Velké ceně České republiky v Brně.

 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž