Montoya špatně načasoval jízdu

Melbourne - V deštivém kvalifikačním tréninku na Velkou cenu Austrálie F1 byl úspěšnější z obou jezdců Williamsu Ralf Schumacher. Podařilo se mu své jízdy lépe načasovat a odstartuje do závodu z třetí pozice před oběma jezdci McLarenu. "Dnešní výsledek mě velice potěšil," usmíval se mladší bratr mistra světa. "Dobře jsme si to načasovali. Podařilo se nám vystihnout nejlepší moment než začalo pršet. Moje auto bylo trochu nedotáčivé. Pokusíme se to do zítřejšího závodu odstranit," dodal Schumacher.

Juan Pablo Montoya si zajistil šestou příčku na startovním roštu. Podařilo se mu zajet pouze jedno rychlé kolo. Na vině je Giancarlo Fischella. Ital ho při to druhém zbrzdil, a než se před něj Kolumbijec dosta, ztratil téměř vteřinu. "Myslím, že Fisichella mě zdržel šest nebo osm desetin vteřiny. Jsem z toho docela zklamaný, protože z auta šlo dostat více."

Před závodem je však Montoya optimistou. "Cítím, že jsme připraveni skvěle. V dopoledních trénincích se nám podařilo nalézt několik vylepšení," prozradil jezdec.

"První kvalifikaci roku lze považovat za vydařenou. Škoda jen, že Juana zdržel provoz na trati. Ralf se rozhodl, že první minuty nevyjede a čekal až opadne provoz. Dostal se potom na trať v ten správný moment," zhodnotil hlavní inženýr Sam Michael.

"Dnes bylo velmi obtížné najít si čas na rychlé kolo. Bez deště a bez velkého provozu na trati. Ralfovi se to podařilo, Juanovi ne," řekl sportovní ředitel BMW Gerhard Berger. "Jinak auto je skvělé a vyplácí se nám týdny usilovného testování," dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž