Ledecký jde do dobrodružství na lyžích

  • 1
Olešnice - Perný víkend má před sebou Janek Ledecký. Dnes bude z Olešnice v Orlických horách spěchat na koncert do Bratislavy a odtud zpět do stejných hor, tentokrát do Žamberka. Zpěvákovo vytížení má na "svědomí" jeho vášeň pro jeden z extrémních sportů: motoskijöring.

Nechce si nechat ujít začátek republikového šampionátu, který v sobotu a v neděli v Orlických horách vypukne.

"I když skloubit závody a zpívání je občas složité," přiznal Ledecký před časem novinářům. "Zkoušet se někdy před koncertem musí beze mě."

 "Janka budeme vozit tam a zpět, aby oba závody i koncert stihl," říká Pavel Kovář, jeden z pořadatelů Orion Cupu, jak se podnik oficiálně jmenuje.

Přesto Ledeckého start není úplně bez rizika. V divokém sportu, při němž se lyžaři nechají tahat na laně za motorkou, nejsou zranění ojedinělou záležitostí.

"Janka ale zkrátka tenhle sport úplně chytil," líčí Kovář.

Dobrodružná disciplína navíc přitahuje čím dál víc známých tváří. Motoskijöring jako by se mezi nimi stával módou.

Příští měsíc se ve dvou exhibičních závodech v průběhu šampionátu představí další zpěváci, Josef Vojtek a Bohuš Josef, hlasatelka televizních novin Pavla Charvátová z Novy či moderátor Zdeněk Podhůrský. Všechny nalákal právě Ledecký.

"Musel jsem jim ale slíbit, že v jejich závodě nepojedu," usmívá se zpěvák, plnohodnotný jezdec seriálu. "Ke všemu, já když jsem začínal, šel jsem rovnou do závodu, což bylo docela hustý," tvrdí zpěvák.

Vojtek a ostatní si za motorku na lyžích stoupnou coby zelenáči nejprve v tréninkových jízdách.

Ledecký je naopak zkušeným mazákem: šampionát jede už potřetí, loni skončil celkově na 14. místě, když se se svým vodičem Janem Froňkem dvakrát dostal do dvanáctičlenného finále.

"Myslím, že teď má ambice vejít se celkově do první desítky," prohlašuje Kovář.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž